fbpx

Прикарпатські атовці обурені виділенням земельної ділянки підприємству

Суспільство 13:35, 21.05, 2016

19 травня на виконкомі міський голова ‪Руслан Марцінків та члени виконкому через скандали та спротив Асоціації учасників АТО проштовхнули рішення, яке дозволяє одному із підприємств забрати у громади Івано-Франківська 3 гектари комунальної землі під багатоповерхову забудову.

Про це нагадав у соцмережі голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв.

"Аргументи – вони мають першочергове право.. Так, можливо, мають.. але, може, не на всі три гектари? Може, дати щось і людям? Ми, громада, учасники АТО та сім'ї загиблих, теж маємо право, чи не так? Але чомусь нам не дають і 5 соток. І в той час ми, прості смертні, роками виборюємо своє законне право, і в більшості випадків безрезультатно. В час, коли учасники АТО вийшли на протест, якраз і щодо ігнорування земельних питань владою",  обурюється атовець.

Читати також: Учасники АТО Франківська закликали патріотів міста підтримати протест ветеранів

Він невдоволений поведінкою свого побратима депутата Петра Гавриша, який виступив за передачу трьох гектарів підприємству:

"Мовляв, влада щось таки робить для громади і учасників АТО, і він не розуміє, в чому наші претензії і невдоволення. Позиція Гавриша зрозуміла, все ж таки в системі. Але давайте проаналізуємо результат: 838 заяв учасників АТО – по факту дали дозвіл на 4 ділянки  це 0,004% зі СТА (за 2014-15-16 роки). І саме цікаве, що сам депутат ще будучи в АТО вже отримав свою ділянку, точніше його сім'я, бо він своє право використав ще раніше. І як він зараз має дивитися в очі своїм побратимам, які вже два роки не можуть отримати право на свої участки? Після того, як він землю отримав і в той час не підтримав нашу пропозицію щодо виділення землі із 3 га якоїсь частини учасникам АТО та сім'ям загиблих. І ні слова не сказав проти масштабного дерибану землі, яка належить громаді Івано-Франківська".

Василь Андріїв стверджує, що Гавриш очолював міську земельну комісію протягом 2010-14 років, яка "роздала" забудовникам гектари земель під забудову, в тому числі і біля міського озера.

"Сьогодні влада використовує різні інструменти, маніпуляції і брудні технології, залучає до своєї гри різних людей, стикає нас лобами. І все для того, щоб і надалі господарювати та дерибанити землю громади, щоб надалі бути у корита міського бюджету. Але подивіться їм у вічі… добре подивіться! Ми цього вже не дозволимо!" йдеться у дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: