fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Прикарпатські нардепи вимагають від Генпрокуратури розібратись з рішенням франківської судді щодо будівництва на міському озері

Прикарпатські нардепи вимагають від Генпрокуратури розібратись з рішенням франківської судді щодо будівництва на міському озері

Суспільство 18:00, 15.07, 2015

Член ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко разом з групою інших нардепів від Франківщини звернулись до Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Генпрокуратури з вимогою втрутитись у питання щодо визнання суддею Івано-Франківського міського суду Людмилою Мелещенко законним абсолютно незаконного будівництва на Міському озері.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

Окрім Юрія Дерев'янка, звернення також підписали Ігор Насалик, Юрій Соловей, Олександр Шевченко, Юрій Тимошенко, Анатолій Дирів, Володимир Шкварилюк.

"З інформації з Івано-Франківська нам стало відомо про те, що в  час, коли в Україні оголошена тотальна боротьба з корупцією та люстрація корумпованих посадовців і очищення влади, продовжують мати місце факти корупції у органах судової влади, неприкрите ігнорування норм Закону", — йдеться у зверненні депутатів.

Нардепи нагадують, що у Івано-Франківському міському суді була розглянута справа за адміністративним позовом Ріяфета Гасимова до голови м. Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса щодо зобов'язання останнього укласти додаткову угоду з позивачем у справі Ріяфета Гасимова про поновлення договору оренди земельної ділянки площею 1,8882 га та в районі ВАТ "Плай" на вулиці Ленкавського в Івано-Франківську.

"Адміністративне судочинство у цій справі здійснювала одноособово суддя Івано-Франківського міського суду Мелещенко Людмила Василівна", — йдеться в депутатському зверненні. Нардепи переконані, що суддя Мелещенко  у цій справі грубо порушила норми матеріального і процесуального права, визначені КАС України, а також інтереси громади міста та органів місцевого самоврядування, передбачених п.4 ч.1 ст. 92 Закону України "про судоустрій та статус суддів".

"Підприємець Р. Гасимов за час користування вказаною земельною ділянкою не доплатив у бюджет міста більше 200 000 гривень вартості оренди. Він використовує цю ділянку не за цільовим призначенням — у рекреаційній (зеленій) та санітарно-захисній зоні міста замовив і здійснює силами і засобами ПП "Вамбуд" будівництво багатоповерхового будинку під приводом будівництва семиповерхового спортзалу", — підкреслили нардепи.

Парламентарі також нагадують, що 19 травня Івано-Франківська міська рада на другому пленарному засіданні 54 сесії вирішила не продовжувати і не поновлювати оренду вказаної земельної ділянки.

Депутати просять бути присутніми особисто на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з приводу розгляду даного звернення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: