fbpx

Прикарпатські студенти організують аукціон побачень, щоб зібрати кошти на пам'ятник Роману Гурику

Суспільство 11:03, 06.04, 2015

Студенти трьох франківських університетів: ПНУ імені Стефаника, ІФНМУ та ІФНТУНГ візьмуть участь у благодійному аукціоні "Купи зустріч – збережи пам'ять Героя", щоб зібрати кошти на спорудження пам'ятника Герою Небесної Сотні Роману Гурику.

Пам'ятник хочуть розмістити на могилі Героя, що знаходиться у Меморіальному сквері, пише Стик.

"Ідея збору коштів на пам'ятний монумент Роману Гурику існувала вже давно, вона виникла в його мами. Ірина Мирославівна прийшла до нашого ректор, Ігоря Цепенди. А вже Ігор Євгенович закликав до цього нас. Почувши таку пропозицію, ми зрозуміли, що на це потрібно збирати кошти. Адже Роман є символом не лише нашого університету, а й усього прикарпатського студенства", – розповів голова профбюро Інституту туризму Дмитро Копилець.

За словами Дмитра, зараз студенти уже стомилися від постійного збору коштів. Й навіть одну гривню зібрати вже проблематично. Тому вирішили збирати кошти за допомогою різноманітних акцій.

"Розпочати вирішили з аукціону, адже це цікаво для студентів. Вони можуть познайомитися та поговорити. Хтось зможе поспілкуватися й з викладачами, адже вони також візьмуть участь в акції. Важливо, щоб люди пам'ятали своїх героїв. Теперішня ситуація на Донбасі склалася тому, що люди про них забували. Роман Гурик може стати тим символом, який покаже майбутнім студентам, яким потрібно бути",  підсумував Дмитро Копилець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: