fbpx

Прикарпатські "свободівці" безуспішно чекають на російські фури, аби влаштувати їм блокаду. ФОТО

Суспільство 17:20, 29.02, 2016

Надвірнянські "свободівці" долучилися до так званої транзитної блокади вантажних автомобілів з Росії. "Свобода" відновила свою акцію після рішення уряду про безперешкодне проходження російських фур українською територією.

Надвірнянські "свободівці" взяли під контроль відтинок шляху від Надвірної до Делятина та від Ланчина до Яремчі. Це дорога на Закарпаття через Яблуницький перевал зі сторони Стрия та з Чернівців, повідомляє прес-служба районної організації ВО "Свобода".

В селищі Делятин на перехресті доріг "свободівці" встановили спостережний пост за рухом транспорту та спорядили два мобільні екіпажі, які контролюють дорогу від Надвірної та від Коломиї.

"Друга доба спостереження проходить в штатному режимі, московських фур поки не було, та ми готові до їхньої появи та до їхньої зустрічі", – відзначили учасники акції.

1

"Безперешкодного пересування дорогами України вантажівок агресора ми не позволимо. В той час як наші побратими гинуть на східному фронті…, ми не можемо допустити, щоб наша зрадлива влада ставила економічні та фінансові питання збагачення олігархів вище життя та здоров’я українців",  розповідає Михайло Іваночко, депутат Івано-Франківської обласної ради. 

При цьому самі "свободівці" визнають, що цією трасою російські вантажівки практично не їздять. Тож наразі просто фотографуються біля щитів і погрожують фурам в інтернеті. 

"Ми розуміємо, що цей відрізок дороги не користується популярністю московських водіїв. Але ми перекриваємо їм всі можливі шляхи проїзду до Европи через нашу землю… Ми готові навіть у такий спосіб боронити нашу територію, нашу землю від нашестя московського агресора",  рішуче наголошують "свободівці". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: