fbpx

Прикарпатські волонтери просять підтримати тяжко поранених земляків у військових госпіталях

Суспільство 18:56, 10.08, 2015

Звернення до мешканців Івано-Франківська та області у соцмережах поширили волонтери групи "Поранені SOS".

"Прикарпатці, не забуваймо про наших земляків, які зараз знаходятьcя у військових госпіталях", – закликають волонтери.

Особливо важкі поранені знаходяться у Київському центральному військовому шпиталі.  

Чумбей Михайло Миколайович, 11 березня 1981 р. н., родом з Богородчанського району. Отримав вогнестрільне поранення ніг біля села Кримське, прикомандирований до 24 ОМБР.

"Михайло дуже скромний чоловік, ніколи не жаліється та завжди посміхається. Вперше його побачила, як він прогулювався ще на колясці, дуже хоче стати на ноги. Велика жага до одужання та невелика турбота з нашого боку можуть робити справжні дива, ми всі в цьому переконались. Одного разу Міша сказав, що йому передали сало з Франківщини, всіх одразу хотів пригостити, щира душа. В ці дні дуже погано з колінами, навіть не при великих навантаженнях, вони пухнуть, треба розминатись та приймати знеболювальне, а найбільше потрібна хороша реабілітація", – пише про нього волонтерка Єлизавета Масляк.

Рахунок Приватбанку:4731 2171 1409 7452 (його власна). Чумбей Михайло Миколайович.

Боєць десантної 81-ї аеромобільної бригади Данило Семчишин з Калуша отримав поранення у п’ятницю, 26 червня, біля Констянтинівки.
Боєць пережив дев'ять операцій. Найдовша тривала 13 годин. Чоловік постійно був під загрозою ампутації ноги. На щастя, операція з вживлення імпланта артерії пройшла успішно.
Рахунок у ПриватБанку: 5168 7556 1496 8259 Семчишин Лідія (дружина).

У військовому госпіталі в Чернівцях лежить Олексій Дирда, побратим Вадима Савчака, який загинув, родом із Бурштина Івано-Франківської області.
Олексій був поранений, переніс п'ять операцій, очікує наступні – як мінімум дві. Він доброволець, жодної допомоги зі сторони держави не отримує. 
Хто може, допоможіть "Алі" (це його позивний) із лікуванням, просто провідайте та допомагайте дружині, яка також мусить оформляти і збирати всі документи. Не будьте байдужими!
Картка Приватбанку 5168 7553 9129 1727 – Анжела Георгіївна Дирда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: