fbpx

Прикарпатському Музею шани Тараса Шевченка передали землю з могили Кобзаря

Наша історія 18:22, 01.12, 2014

Заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Адамович, начальник управління культури, національностей та релігій Володимир Федорак та відповідальний секретар Івано-Франківської обласної Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський передали музею шани Тараса Шевченка землю з могили Кобзаря.

"Нещодавно делегація Івано-Франківської області побувала на Черкащині, під час поїздки відвідала Шевченківський національний заповідник. До складу делегації входили дитячі танцювальні колективи, представники Національної спілки письменників України та Реєстрового Козацтва, – розповів Сергій Адамович. – Перш за все, поїздка була приурочена до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка, маю надію, що вона також сприятиме розвитку відносин між Прикарпаттям та Черкащиною, що надзвичайно важливо у наш час", – передає КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Про потребу духовного об'єднання українців говорить і член делегації Ярослав Ткачівський.

"Перебуваючи в Каневі, де спочиває геній українського народу, де витає дух української нації, ми вважали за необхідне до музею народної шани Тараса Шевченка як символ єдності нашого народу привезти цю землю. Окрім того, неподалік від могили ми посадили карпатського кедра, який буде частинкою Прикарпаття у Шевченківському національному заповіднику".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: