fbpx

Прикарпатський активіст пропонує Верховній Раді змінити ПДР

Суспільство 18:03, 14.05, 2015

Прикарпатський активіст Віктор Загреба звернувся до парламентського комітету з транспорту з пропозицією внесення змін до Правил дорожнього руху.

Про це засновник ініціативи "Vision Zero для України" Віктор Загреба написав у своєму блозі на КУРСі.

Активіст переконаний, що Україні за прикладом Польщі пора переходити на нову, сучасну і безпечну систему обмежень швидкості руху.

Віктор Загреба пропонує такі зміни:

  • Швидкість за замовчуванням в населених пунктах має складати, як в Європі, 50 км/год, з правом міст і сіл зменшувати її до 30 км/год на окремих вулицях чи в окремих районах (житлових масивах, біля шкіл, в історичному центрі міста і т.д.)
  • На вулицях, де відсутні конфлікти з пішоходами та велосипедистами і відсутня можливість бокових і лобових зіткнень автомобілів, швидкість можна встановити на рівні 70-80 км/год (проспект Бажана або Столичне шосе в Києві, та ін.)
  • Забрати із Кодексу безкарні 20 км/год, тобто поліція або інші уповноважені органи повинні мати право штрафувати водіїв за перевищення швидкості починаючи від 1 км/год
  • На рівні відомчих інструкцій і внутрішніх правил можна на якийсь час встановити порядок, яким рекомендується накладати покарання при перевищенні починаючи з 10% від номінального обмеження. Тобто, скажімо, від 56 км/год в зоні, де дозволений ліміт складає 50. І від 100 на трасах між містами, де ліміт складає 90.

Відповідне звернення Віктор Загреба надіслав у парламентський комітет з транспорту. А поки обмежень немає, активіст пропонує кожному з читачів встановити їх для себе особисто. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: