fbpx

Прикарпатський мультимільйонер пообіцяв чесно платити податки і не купувати політиків

Економіка 18:30, 01.02, 2016

Об’єднання відомих українських підприємців “Українська бізнес ініціатива” пропонує створити фонд для розробки та фінансування проектів, спрямованих на вихід України з кризи і на її економічне зростання. Серед них і прикарпатський бізнесмен, власник одного з найбільших агрохолдингів України Олег Бахматюк.

Така ініціатива міститься в декларації “Української бізнес ініціативи”, оприлюдненій в понеділок, передає finance.ua.

Основне завдання ініціативи – створення рівних і сприятливих умов для бізнесу в Україні, стимулюванні і розвиток добросовісної конкуренції в українській економіці, конкурентоспроможність України на світових ринках, ефективне та прозоре державне управління.

Бізнес бере на себе зобов’язання інвестувати власні кошти і залучати інвестиції в економіку України, створювати робочі місця з гідними умовами праці та її оплати, гарантувати чесність та прозорість сплати податків до бюджету, не фінансувати непрозоро політиків і політичні проекти.

"Українська бізнес ініціатива" запрошує президента України, представників влади, власників бізнесу, інститутів громадянського суспільства, журналістів, експертних організацій та всіх небайдужих громадян приєднатися до декларації, підтримати її цілі і почати відкритий загальнонаціональний діалог.

"Для виконання зазначених зобов’язань бізнес створює Фонд для роботи над суспільним договором, для розробки довгострокової економічної стратегії України, проведення на її основі глибоких, швидких і системних реформ, підтримку ініціатив соціально активних громадян та їх об’єднань для створення нових суспільних інститутів і вирішення завдань розвитку", – зазначено в декларації "Української бізнес ініціативи".

Ініціатором проекту виступив співвласник корпорації "ІСД" Сергій Тарута. До "Української бізнес ініціативи" увійшли також президент "Концерну Галнафтогаз" Віталій Антонов, президент і голова ради директорів КMCore Євген Уткін, власник компанії EastOne Віктор Пінчук, президент компанії MTI Віктор Цой, голова ради директорів "Ефективні інвестиції" Ігор Ліскі, співвласник мережі супермаркетів АТБ Геннадій Буткевич, співвласник компанії "Сварог" Андрій Гордійчук, власник "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк, генеральний директор інвестиційний капітал Concorde Capital Ігор Мазепа, співвласник компанії SigmaBleyzer Лев Блейзер і інші. Координатором "Української бізнес ініціативи" є голова ради директорів компанії VELTA Андрій Ніколаєнко.

Нагадаємо, в 2015 році "Українська бізнес ініціатива" збиралася два рази – 1 серпня і 19 грудня. На цих зустрічах обговорювалися плани стабілізації та розвитку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: