fbpx

У Прикарпатському військово-спортивному ліцеї, де вбили підлітка, з учнями працювали психологи

Суспільство 12:49, 21.12, 2015

Триває слідство щодо вбивства у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті у Надвірній. У цей час заклад продовжує нормально функціонувати.

Про це розповів заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Іван Будзак.

Як повідомляв КУРС, 29 листопада під час сварки один із учнів ліцею, перебуваючи у спальному приміщенні, ножем наніс один цілеспрямований удар в ліву ділянку грудної клітки своєму однолітку. Внаслідок цього 14-річний хлопець помер на місці. За цим фактом прокуратурою Надвірнянського району розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

За словами Будзака, триває психологічне обстеження обвинуваченого підлітка у Львові. Його поведінку пояснити досі не можуть. У школі, де він навчався раніше, про затриманого теж не дуже хороші відгуки. Подейкують, що поки батьки працювали у нічні зміни, хлопець проводив час у різних компаніях.

"Дуже важко пояснити причини такої поведінки. З відеокамер видно, що вона була професійна. У той же час працівники зауважують, що вони жодного разу не помічали таких речей, – зазначив Будзак і додав: – Він настільки був скритий і внутрішньо замкнутий, що в ньому не бачили агресії ані на уроках, ані в інших закладах".

У Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті ситуація вже стабілізувалася. З учнями ліцею протягом декількох тижнів працювали психологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: