fbpx

Прикраси, сумки, картини: як франківська майстриня перетворює сміття у стильні вироби. ВІДЕО

Стиль життя 12:55, 17.10, 2018

Красиві, естетичні та практичні речі з відходів робить кравчиня, мешканка Івано-Франківська Наталя Малькова.

Жінка зуміла перетворити переробку сміття у мистецтво та приємно дивувати цим оточуючих. Наталя Малькова закликає всіх сортувати та переробляти тверді побутові відходи, йдеться у сюжеті ТРК "РАІ".

"Ця прикраса зроблена з плівки від комп'ютерного монітора. Він зламався, а я його розібрала, щоб подивитися, що там всередині є. Мені сподобалась ця плівка, бо вона має ефект переливання", – розповідає Наталя Малькова.

Ще у колекції жінки є сережки з мишки комп'ютера, намисто із дроту та контейнерів з-під їжі. Для когось це сміття, однак для Наталі це матеріал для створення аксесуарів. 

Все почалося два роки тому, коли, перебуваючи у декретній відпустці, Наталя по телебаченню переглянула сюжет про те, як побутові відходи забруднюють планету.

"Почалося все з прикрас. Потім почала робити картини, бо завжди хотіла їх створювати, бо не вмію я малювати, як художник. І шкода мені було викидати пластикові відходи, які в мене назбирувались. Я думала, що воно буде валятися на смітнику енну кількість років, тому треба щось з цим зробити", – каже Наталя. 

Обмежуватися прикрасами вона не стала. Зараз вона активно шиє сумки з кришечок з-під молока, упаковок з-під сирків та пластикових пляшок. Раніше виготовляла сумки лише собі, а тепер шиє і на замовлення. 

Неординарне хобі жінки підтримують друзі та чоловік, який пишається дружиною, – мовляв, вона і стильні речі робить, і планету рятує.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: