fbpx

Питання прикордонного переходу у Шибеному блокують румуни, – Гончарук

Суспільство 15:20, 13.06, 2017

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук зазначає, що будівництво дороги і прикордонний перехід у селі Шибене Верховинського району блокує румунська сторона.

Голова ОДА Олег Гончарук нагадав, що питання відкриття пункту перетину кордону у Верховинському районі на зустрічі обговорювали український та румунський президенти. Також Гончарук запевняє, що вже є японська компанія, яка готова збудувати дорогу, яка з’єднає через Верховинський район Україну та Румунію.

"З нашого боку перехід лягає ідеально, і Європейський Союз готовий виділяти кошти на нього. Але з боку Румунії там Національний заповідник",  розповів Гончарук.

Він зазначив, що представники районної влади у Верховині регулярно відвідують Румунію, щоб за допомогою діаспори вирішити цю проблему.

"З української сторони зробимо все можливе і неможливе, і президент Румунії з нашим президентом порушували це питання, але, на жаль, немає інформації щодо подальшого його вирішення.  Якби сьогодні була добра воля зі сторони Румунії, ми хоч зараз готові починати будівництво. Документація є, фінансова складова є, інвестор є, європейська сторона готова фінансувати,  сказав Гончарук.  Я дуже серйозно до цього ставлюся. Бо якщо ми матимемо хоч один перехід, ми автоматично стаємо прикордонною зоною. Автоматично у  нас відкриваються просто неймовірні можливості – у нас всі машини можуть відразу попадати в Європу, приїхавши 100-150 км з Івано-Франківська, плюс це була б дорога на Болгарію, на Туреччину".

Нагадаємо, Верховинський район має 49 кілометрів державного кордону з Румунією. Про відкриття прикордонного переходу у селі Шибене та будівництво дороги говорять вже зо два десятки років. Проектно-кошторисну документацію, техніко-економічне обґрунтування ОДА передала до Міністерства закордонних справ та Міністерства регіонального розвитку. 

Більше про проект магістралі на Румунію читайте у статті КУРСу Дороги іншої не треба…
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: