fbpx

Ректору ІФНТУНГ присвоїли звання "Почесного консула Краківської академії"

Суспільство 16:26, 16.12, 2014

У Краківській гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташіца ректору Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу професору Євстахію Крижанівському було присвоєно звання "Почесного консула Академії".

На урочистому засіданні Сенату AGH ректор Академії професор Тадеуш Сломка вручив професору Крижанівському регалії почесного консула – диплом та статуетку Святої Барбари, покровительки Краківської гірничо-металургійної академії. Урочистості проходили в актовій залі AGH при повному складі Сенату, Генеральному консулі України в Кракові Віталію Максименку, делегації ІФНТУНГ та дружині ректора, передає КУРС з посиланням на прес-службу університету.

Звання "Почесного консула Академії" надається особам, пов'язаним з AGH, чия діяльність сприяла розвитку і просуванню навчального закладу відповідно до статті 71 пункту 5 Статуту Академії. Ректор ІФНТУНГ проф. Євстахій Крижанівський вніс вагомий внесок в історію розвитку краківського вишу. Більше 10 років тому з ініціативи  проф. Крижанівського було укладено перші договори та започатковано успішну співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Краківською гірничо-металургійною академією ім. С. Сташіца. Результатами тісної співпраці між ВНЗ стали вагомі здобутки в науковій та освітній діяльності, сотні українських фахівців, які отримали дипломи європейського зразка та можливість працевлаштування не тільки в Україні, але й в Європі.

Завдяки угодам, укладеним між ІФНТУНГ і Краківською гірничо-металургійною академією ім. С. Сташіца, протягом 2014-2015 навчального року понад 100 студентів 13 спеціальностей ІФНТУНГ проходять навчання в польському ВНЗ за магістерською програмою подвійних дипломів. Відповідно до укладених угод, більше 100 студентів Краківської академії кожного року проходять літні практики в ІФНТУНГ. На майбутнє планується розширити коло міжнародної співпраці між українським та польським ВНЗ, охоплюючи спільну участь в міжнародних проектах, наукових дослідженнях, обмін студентами та докторантами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: