fbpx

"Рівні рівності": франківців кличуть на фестиваль документального кіно про права людини

Суспільство 13:25, 22.11, 2018

На початку грудня в Івано-Франківську стартує міжнародний Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цьогорічна тема "Рівні рівності" присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності.

Про програму цьогорічного фестивалю, коли і які фільми будуть демонструватися, розповіли організатори сьогодні на прес-конференції.

Організатори наголошують, що фестиваль Docudays UA – неполітичний і некомерційний. Мета мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні. 

Організаторка Євгенія Бардяк розповідає, що в Івано-Франківську цей фестиваль проходить вже 11-й рік. Окрім показів фільмів, у програму також входять різноманітні правоосвітні заходи.

"Цьогоріч ми будемо говорити про тих людей, яких по телебаченню зазвичай не показують, про яких, можливо, не прийнято говорити. Але теми є дуже важливими, як, наприклад, права жінок", – зазначає Євгенія.

12

Фестиваль розпочнеться 1 грудня показом стрічки "Жінка в полоні" у кінотеатрі "Люм'єр" о 16:30. 

Протягом фестивалю заплановані і спеціальні покази. Зокрема, "Ex Libris"  фільму про нью-йоркську бібліотеку. Він супроводжуватиметься дискусією про те, як перетворити будь-яку бібліотеку на сучасний цікавий громадський простір.

Окрім цього, буде фільм для людей з інвалідністю зору "Віддалений гавкіт собак", що супроводжуватиметься тифлокоментарем. У ньому йдеться про події на сході України. Ця стрічка отримала приз громадських симпатій у Києві.

На Івано-Франківщині фестиваль триватиме з 1 по 17 грудня. Глядачі у різних локаціях зможуть побачити понад десяток документальних фільмів про права людини. Програму заходів організатори обіцяють оприлюднити згодом.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: