fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • РНС закликає прикарпатців, які зіткнулися зі злочинними схемами з власністю, звертатися на гарячу лінію та перевірити в Держреєстрі своє нерухоме майно

РНС закликає прикарпатців, які зіткнулися зі злочинними схемами з власністю, звертатися на гарячу лінію та перевірити в Держреєстрі своє нерухоме майно

Політика 11:09, 21.09, 2018

РУХ НОВИХ СИЛ закликає прикарпатців, які зіткнулися зі злочинними схемами з власністю, звертатися на гарячу лінію та перевірити в Держреєстрі своє нерухоме майно.

Право власності в Україні тотально порушується, а ситуація з незаконним заволодінням майном через шахрайські схеми та махінації набирає катастрофічного масштабу. Про це йдеться у заяві депутатів Івано-Франківської облради від фракції “ВОЛЯ” партії “РУХ НОВИХ СИЛ”, яку на сьогоднішньому сесійному засіданні зачитала депутат Ольга Федишина.  
Відтак депутати закликають прикарпатців не зволікати і звертатися на гарячу лінію, яку створив РУХ НОВИХ СИЛ, для оперативного реагування на шахрайські схеми: 0-800-333-0-1-0.
“Жодна людина в нашій країні не може бути впевненою, що її квартира, земля або бізнес завтра не опиниться в руках зовсім інших людей! Думка справжнього власника майна і його реальне волевиявлення, на жаль, нікого не цікавлять. Користуючись прогалинами в законодавстві, реєстратор, отримавши документи, справжні чи підроблені, може переоформити вашу власність без вас”,  зачитала заяву фракції депутат Ольга Федишина.
Один з кричущих прикладів – це незаконна споруда московського патріархату на території Національного музею історії України в Києві, зазначила Ольга Федишина: “Державний реєстратор керувався рішенням суду, де вказана вдвічі менша площа, інша адреса і не капітальна будівля, а МАФ. Однак це зовсім ніяк не збентежило Міністерство юстиції і вони відмовили директору музею у прийнятті скарги”. 
Процедура оскарження дій реєстраторів є неефективною, йдеться у заяві, а Мін’юст відмовляє багатьом заявникам у задоволенні скарг з суто формальних причин, не даючи можливості усунути недоліки у скаргах.
“Це супроводжується бездіяльністю Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка відмовляється скасовувати незаконні реєстрації, посилаючись на формальний наявний судовий спір. При цьому часто затягуються строки розгляду скарг, а за цей час шахраї можуть перепродати ваше майно іншим людям”,  веде мову депутат.
Також Федишина зазначила, що цього тижня у Верховній Раді під головуванням народного депутата Юрія Дерев’янка відбулися два спільні засідання підкомітетів антикорупційного комітету, на яких стало очевидно, що ця проблема навіть більша, ніж здавалося, та потребує негайних дій.
“Ми будемо проводити такі засідання у Верховній Раді регулярно і розглядати усі факти махінацій із майном! Закликаємо кожного з вас: перевірте в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, чи ви ще є власником свого майна. Тільки суспільна увага і резонанс можуть зрушити цю ситуацію з мертвої точки”,  підсумувала депутат.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: