fbpx

Розділене горе не болить: у франківській школі дали виставу, щоб допомогти родині полеглого. ФОТО

Суспільство 20:31, 22.03, 2019

Учні 4-Б класу школи-ліцею №23 в Івано-Франківську поставили благодійну виставу, на якій зібрали понад 11 тис. грн на допомогу сім'ї загиблого в АТО Івана Іванківа.

Благодійну виставу для чотирьох паралелей початківців готували за мотивами української народної казки "Про бабину дочку і дідову дочку", її поєднали з жартівливою "Ходить гарбуз по городу". На показ запросили маму загиблого захисника Євгенію Іванків. 

Від початку навчального року з ініціативи класного керівника Марії Рудей батьки та діти взяли під опіку родину 20-річного загиблого воїна Івана Іванківа, яка мешкає у селі Росільна Богородчанського району. Допомагали коштами, необхідними речами. Після того, як побували в родині, зрозуміли, що треба долучитися більш суттєво. І вирішили поставити виставу, а під час показу зібрати пожертви для сім’ї. 

В школі активно підтримали ідею – домовилися, що пожертвою буде умовна вартість квитка в межах 20 грн. На показі вистави встановили скриньку для допомоги.

"Візьміть, хай це буде ніби квиток на виставу",  простягнула мамі Жені 20 грн з пеналу дівчинка з першачків і втекла, щоби не називатися. До Євгенії Іванків зі словами подяки і розради підходили батьки та вчителі, персонально долучалися до допомоги. Жінка посміхалася крізь сльози і казала, що тільки розділене горе перестає бути горем.

Під час вистави в школі зібрали 11 тис. 463 грн. 

1

Ще 10 тис. грн передав мамі Жені від родини Юрія та Наталії Старків голова ГО "Народна рада Прикарпаття" Мирослав Римаренко – на спорудження надмогильного пам'ятника. Разом із Володимиром Веркальцем та головою Спілки родин загиблих Прикарпаття Степаном Чомком він відвідав показ. 

Степан Чомко запевнив у підтримці – запропонував допомогу від родин, які мають таку ж рану на серці, як і пані Євгенія. 

Іван Іванків за контрактом служив танкістом в 10-й гірсько-штурмовій бригаді. Останнє місце дислокації – Попаснянський район Луганської області. За півтора року на війні був двічі поранений. Третє поранення в голову виявилося смертельним. Річниця загибелі – 10 березня 2018 року. Поховали героя в рідному селі.

Оскільки втрату не кваліфікували як бойову, родина Івана Іванківа не має відповідного статусу і не отримала державної допомоги. А зарплату полеглого бійця, 40 тис. грн, вкрали з його банківської картки шахраї – кіберполіція не змогла встановити зловмисників.

В родині неповносправний батько, інвалідність від народження має молодший брат полеглого.

Всім, хто хоче долучитися до допомоги:

картка Ощадбанку 5167 4901 6477 2809, Євгенія Іванків – мати загиблого бійця.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: