fbpx

Розпочався другий етап Форуму української молоді діаспори "Франківськ 2014"

Суспільство 16:32, 26.08, 2014

У рамках проведення на Прикарпатті Форуму української молоді діаспори "Франківськ 2014" в Івано-Франківську розпочалися Річні збори та Конференція Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО).

На початку відбулася молитва-благословення, яку виголосив Кир Йосафат Мощич. Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на Сході України, а опісля виконали Державний Гімн, – повідомили КУРСу в Івано-Франківській ОДА.

Голова СКУМО Мирослав Гочак розповів, що цьогоріч у Форумі взяло участь 39 офіційно зареєстрованих українських молодіжних організацій з понад двадцяти країн світу.

"Так сталося, що ми зібралися в час, коли Україна переживає нелегкий період своєї історії. Ми тут для того, щоб показати, що останні події об’єднали народ не тільки в середині країни, а усе світове українство. Сьогодні молодь української діаспори є дуже ініціативною. Ми з упевненістю можемо говорити, що на реалізацію нових проектів нас надихає Україна. Перш за все, перед нами є поставлені цілі. Зокрема – це просування українських інтересів, створення єдиного інформаційного простору, розвиток економіки світового українства та популяризація української культури та освіти", – сказав Мирослав Гочак.

З вітальним словом до присутніх звернулася голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні. Вона зазначила, що головне завдання, яке на сьогоднішній день стоїть перед українцями, – об’єднання зусиль навколо національної ідеї та побудова сильної, незалежної держави.

Як повідомляв КУРС, у рамках проведення Форуму в Івано-Франківську підписали Меморандум про співпрацю між Світовим конгресом українських молодіжних організацій та Міністерством молоді та спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: