fbpx

Саакашвілі та Дерев’янко висунули президенту чіткі вимоги. ВІДЕО

Суспільство 12:04, 05.10, 2017

Президент України Петро Порошенко обіцяв українцям продати свої бізнес-активи, посадити своїх друзів, відновити справедливість в країні, однак цього досі не зроблено.

Про це заявили лідери РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі та Юрій Дерев’янко під час виступу перед людьми в Хмельницькому.

Михайло Саакашвілі підкреслив, що Петро Порошенко зараз отримав набагато більше влади, ніж написано в Конституції.
За його словами, Порошенко повинен негайно зробити наступні кроки, які він обіцяв людям:

1. Порушити кримінальні справи проти одіозних олігархів.
"Він обіцяв посадити своїх трьох любих друзів. Треба нагадати цю обіцянку. У нас є список: Кононенко, Гладковський, Грановський, Ахметов, Медведчук та декілька інших людей",  підкреслив політик.
2. Продати свої бізнес-активи.
"Якщо у Президента є 144 підприємства, які задекларовані, коли у нього є час думати про вас?"  звернувся Саакашвілі до хмельничан.
3. Розпустити уряд, який не забезпечив економічне зростання, і Верховну Раду.
4. Розпустити Центральну виборчу комісію і звільнити голову ЦВК Охендовського, який має бути у в’язниці.
5. Зменшить тарифи для населення.
"Тарифи такі високі через дружбу Ахметова і Порошенка. Якби він не давав 50% Порошенку та любим друзям, тарифи були б на 50% менші",  вважає лідер РНС.

Народний депутат Юрій Дерев’янко нагадав, що три роки тому українці обирали Президента, який багато їм наобіцяв.

"Після тієї крові, яка була пролита на Майдані і захищаючи державу, він всім нам обіцяв, що ми будемо жити по-новому. Обіцяв багато речей, які стосуються того, що він не буде займатися бізнесом, що буде швидко відновлювати справедливість, робити деолігархізацію. Він обіцяв, що ми зробимо швидко, ефективно реформи і будемо мати економічний ріст",  нагадав нардеп.

"Натомість Президент Порошенко обманув більшість з нас, і мене в тому числі, тому що він став людиною, яка хоче цей олігархічний консенсус зміцнювати, утримувати і сам хоче бути олігархом номер один в цій країні. Це дуже прикро",  констатував Дерев’янко.

Представник УНА-УНСО Ігор Мазур (позивний "Тополя") заявив, що друга половина осені повинна принести зміни в країні.
"Ми хочемо, щоб друга половина осені справді була бойовою, результативною, щоб влада відчула, що контроль за нею є",  заявив він.

Народний депутат Віктор Чумак заявив, що в Україні процвітає клептократично-олігархічна система.

"Вони не думають про вас, поки ви не почнете думати про те, кого туди відправляти»,  звернувся він до людей.
Чумак наголосив на необхідності проведення політичної реформи, яка дозволить контролювати владу. «Коли кожен депутат буде нести відповідальність перед своїми виборцями, кожна партія буде нести відповідальність за свою програму розвитку, кожний президент буде боятися свого нарду і його представників, тому що вони завжди зможуть зробити імпічмент",  розповів Чумак.

Нагадаємо, раніше представники РУХУ НОВИХ СИЛ заявили, що головними вимогами акції 17 жовтня є створення антикорупційних судів, зняття депутатської недоторканності та зміна виборчого законодавства. Лідер РНС пообіцяв об’їхати всі регіони України, зібрати вимоги людей та озвучити їх владі під час акції 17 жовтня.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: