fbpx

Дитсадка на Чорновола не буде: Московський патріархат виграв у Вищому господарському суді

Суспільство 16:28, 07.02, 2017

6 лютого 2017 року Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ. Цим самим відмовив виконавчому комітету івано-франківської міської ради у розірванні договору оренди нежитлових приміщень по вулиці Чорновола 6, які з 2006 року орендує єпархія УПЦ.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ.

Вищий господарський суд України скасував постанову Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року, залишивши в силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 02.08.16 року у справі 909/932/15, яким було відмовлено в позові виконкому Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди  приміщення храму по вул. Чорновола, 6 з Івано-Франківською єпархією УПЦ.

"Таким чином, закон знову став на захист єпархії та вірян Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська", – коментує прес-служба єпархії.

Читайте також: Франківська єпархія Московського патріархату образилася на Марцінківа й обіцяє далі судитися за дитсадок

Як повідомляв КУРС, суперечка між мерією та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП триває кілька років. Сім років тому єпархія отримала земельну ділянку на вул. Довженка для будівництва храму з умовою, що після завершення будівництва церква поверне громаді приміщення дитячого садка на вул. Чорновола, перетвореного тимчасово на храм. Однак церковники слова не дотримали. Тоді міська рада звернулася до суду. Руслан Марцінків неодноразово закликав російську церкву добровільно звільнити приміщення дитячого садка. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: