fbpx

"Саме ви доносите правду до людей": Олександр Шевченко спілкувався з журналістами з усієї України

Політика 18:44, 24.09, 2018

Днями туристичний комплекс "Буковель" приймав дві сотні представників ЗМІ з усієї України. Тут відбувався перший фестиваль журналістики "Буковель. Натхнення". У рамках проекту із мас-медіа поспілкувався народний депутат України Олександр Шевченко.

Розмова проходила за кавою, у дружній атмосфері. Говорили на різні теми: особисте життя, політика, захоплення, туризм, відпочинок. Одна із найважливіших тем – благодійність.

"Українці пройшли процес виживання з початку 90-х. А якщо ми пройшли такий складний шлях, не маємо права здатися тепер. Знаю, що зараз в Україні дуже складно, люди не живуть, а виживають. Нас принижують, змушують працювати за копійки та виїжджати за кордон у пошуках заробітку та кращої долі для своїх дітей. Тому люди починають обурюватись, ненавидіти один одного. Українці не мають натхнення. Бо воно приходить тільки тоді, коли людина має все: і духовне, і матеріальне. Коли є той базовий рівень життя, люди відчувають себе успішними. Для цього треба підняти рівень зарплат і пенсій. Щоб українці перестали бути рабами. Я хочу сказати, що благодійність – це  не тільки роздача грошей. Іноді добре слово, порада може бути ціннішою за мільйони. Не треба сумніватись у тому, що ти робиш. Якщо ти це робиш щиро – значить так потрібно Богу".

Також журналісти запитали нардепа, чи відчуває він відповідальність перед своїм прізвищем. І  чи спонукає ім’я Тараса Шевченка самого Олександра Шевченка до рішучих дій.

"Тарас Шевченко – пророк українського народу. Шлях його життя був складним і тернистим. Кобзар – це не тільки пророчі слова, це сакральність, культура, вишиванка, щось дуже особисте для кожного українця. Думаю, кожен щирий українець, який любить свою землю, може бути родичем Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Івана Котляревського. Адже справа не у прізвищі, а в діях. Якщо ти робиш для своєї країни добрі справи – значить живеш гідно", – відповів Олександр Шевченко.

Звісно, представники ЗМІ зачепили тему нещодавніх обшуків у туристичному комплексі "Буковель". До слова, саме учасники форуму стали заручниками працівників СБУ, які у балаклавах нахабно ввірвались у ресторан "Сало", де саме проходив один із тренінгів.

"Як тільки я потрапив у топ-10 претендентів на пост Президента, керівництво держави вирішило залякати мене такими діями. Та зупинити мене уже неможливо. Я тягтиму того воза до кінця, якщо вже взявся. Чиновники думають, що якщо відібрати Буковель, то щось в країні зміниться? Чи хтось житиме краще? Зараз відбувається геноцид українського народу. Мільйони людей їдуть за кордон. Журналістів вбивають, і ніхто за це не відповідає. А чим займається служба безпеки? Ходить по "Салі" і шукає асфальт в унітазах? Вони вважають, шо це демонстрація сили. Насправді це демонстрація безсилля та агонії. Головна задача таких нападів – усунути з ринку успішні компанії, яким довіряють люди. Такі, як "ПБС". Бо успішність цю неуспішну владу дуже лякає", – зазначив нардеп.

Та попри всі проблеми, додав Олександр Шевченко, курорт Буковель процвітає. Адже має чіткий план розвитку на багато років. Саме так має працювати і держава.

"Треба знати, куди ми йдемо і з якою метою. Мати чіткий генплан розбудови країни у всіх галузях. Секрет успіху в простих складових: план, логіка, алгоритм, інженерія. Однак, поки що ми живемо одним днем. Так можна втратити свою країну. Цього не можна допустити", – сказав Олександр Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: