fbpx

Шестеро бійців з Прикарпаття посмертно нагороджені орденом "За мужність"

Суспільство 14:14, 18.05, 2015

Серед 220 загиблих бійців, яких вшанував нагородами Президент України, шестеро – прикарпатці.

Президент Петро Порошенко відзначив нагородами посмертно 220 військових та правоохоронців, які несли службу у Збройних Силах України та в органах і підрозділах Міністерства внутрішніх справ. Відповідний Указ Глава держави підписав 15 травня, йдеться на сайті Глави держави.

Указом Президента України нагороджені орденом "За мужність" III ступеня (посмертно):

– сержант Прошак Андрій Васильович. Андрій Прошак (09.06.1990  31.01.2015) загинув 31 січня. Його відділення гірсько-піхотної бригади було відправлено на допомогу БМП-2, яка потрапила у засідку противника. Прибувши до місця, де вівся бій, відділення допомогло бійцям БМП-2. Андрій Прошак загинув у цьому бою.

1

– підполковник міліції Фурик Роман Степанович. За інформацією прес-служби Нацгвардії України, 9 січня близько 12 години 30 хвилин, під час виконання бойового завдання в зоні АТО, на околиці селища Станиця Луганська (Луганська область) особовий склад батальйону оперативного призначення військової частини 3066 Північного ОТО потрапив у засідку, вчинену незаконним збройним формуванням. Під час бойового зіткнення атаку вдалося відбити. У ході бою загинуло двоє та поранено 14 військовослужбовців. Серед загиблих був Роман Фурик (20.02.1963  09.01.2015).

2

– старший сержант Хіврич Сергій Олександрович.  Загинув 24 січня внаслідок артилерійського, мінометного обстрілу та обстрілу зі стрілецької зброї зі сторони незаконних збройних формувань в районі проведення АТО на території Донецької області по опорних пунктах Ужгородського батальйону, повідомляла прес-група Закарпатського ОВК.

3

– молодший сержант міліції Грицик Роман Васильович. 29-річний міліціонер загинув в Іловайському котлі.  

4

– молодший сержант міліції Пацино Дмитро Вікторович. 26-річний міліціонер Дмитро Пацино загинув в Іловайському котлі.

5

– сержант міліції Перепічка Олег Григорович. Олег Перепічка, 1988 року народження, також служив у добровольчому батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення "Івано-Франківськ" і загинув 29 серпня 2014 року під Іловайськом.

6

Вічная пам'ять! Герої не вмирають.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: