fbpx

Широкі нерегульовані переходи оснастять острівцями безпеки або світлофорами

Суспільство 18:49, 23.10, 2018

Острівці безпеки повинні зменшити кількість аварій на дорогах. Зміни передбачені ДБН.

За статистикою кожного дня в Україні через неправильно обладнані наземні пішохідні переходи гинуть близько 10 людей, пише у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, 4 жовтня у Франківську на вулиці Довженка водій вантажівки "ЗІЛ" на пішохідному переході збив 10-річного хлопчика. Водій пояснював полісменам, що дитина раптово вибігла на дорогу з-за маршрутки. Після нещасного випадку міська влада облаштовує в цьому місці острівець безпеки.

"З 1 вересня при будівництві або реконструкції доріг такі острівці безпеки відповідно до нових ДБН мають обов'язково проектуватися на нерегульованих пішохідних переходах з чотирма і більше смугами руху. Це наземні переходи, на яких немає справного світлофора або регулювальника", – пояснює Парцхаладзе.

Мінімальна ширина острівця повинна становити не менш як 2 м. Мінімальна довжина – 8 м. Острівці облаштовуються на розділовій смузі або завдяки звуженню смуг руху і вигину осі.

"Центральні острівці безпеки мають відрізнятися за типом покриття, структурою або кольором. Вони мають бути піднятими над проїзною частиною з можливістю безперешкодного руху пішоходів і виділятися розміткою або мати зигзагоподібний вигляд з огорожею дорожнього безбар'єрного типу", – йдеться у дописі заступника Геннадія Зубка.

Якщо розташувати острівець безпеки на нерегульованому переході неможливо, необхідно передбачати регульовані переходи.

1

Також уздовж автомобільних доріг встановлять рятувальні станції. Їх оснастять засобами зв'язку й аптечкою. Будівництво здійснюватиме Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ, пише Газета по-українськи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: