fbpx

Сім писаних каменів з'явилися на Буковелі. ФОТО

Культура 08:48, 18.09, 2016

У туристичному комплексі "Буковель" постали сім композицій, написаних на камені у традиціях Косівської мальованої кераміки.

Розпис на камені здійснила мистецька родина Лобураків з Коломиї, інформують Вікна.

Основним завданням цього задуму є популяризація серед гостей краю самобутнього гуцульського мистецтва, демонстрація одного з яскравих елементів культурної спадщини України не тільки через музейні експонати, а й через простір, у якому діємо, працюємо та відпочиваємо.

"Здійснюючи розпис, ми зберегли стильову своєрідність гуцульського мистецтва, яке, до речі, є настільки самобутнім, що здається цілком відмінним від народного мистецтва інших областей України,  розповідає Олег Лобурак. – Зберегли кольори: жовтий, зелений, коричневий. Намагалися, щоб створені образи зберегли риси характеру, властиві нашій етнографічній групі, гуцулам: дотепність, доброту та дружній шарж. Чому обрали за основу саме природний камінь? Бо хребет Українських Карпат – Горгани – сформований з каменю, який є гармонійною та невід’ємною частиною життя гуцулів. Ми прагнули розширити рамки гуцульської кахлі, органічно вписавши традицію її розпису в карпатський ландшафт".

Як писав КУРС, коломийський художник Олег Лобурак із авторською писанкою "Святкова" став одним з переможців арт-перформансу "374 художники", що відбувся у квітні цього року у рамках VI Всеукраїнського фестивалю писанок у Києві. А також створив скульптуру Котика-скрипаля, яку встановили в Коломиї у місцевому парку до Дня міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: