fbpx

"Сподіваюсь, ви відчуєте фільм": франківців запрошують на воєнний екшн "Позивний Бандерас"

Культура 16:21, 17.10, 2018

Сьогодні творці воєнного детективного фільму "Позивний Бандерас" презентували його в Івано-Франківську.

Окрім творчої групи, участь у презентації взяв міністр культури Євген Нищук.

"Я радий, що з-поміж багатьох напрямків держава підтримує саме кінематограф, який має великий вплив на суспільство й пізнання історії і свого мислення. Має вплив на всіх: від найменшого і до найстаршого", – зазначив Нищук.

За його словами, на розвиток кіно у 2018 році у державному бюджеті передбачено 1 млрд гривень. Бюджет фільму "Позивний Бандерас" – майже 40 млн грн, половину з яких профінансувало Держкіно.

"Цей фільм не пропаганда, це фільм про сучасного героя", – наголосив міністр.

Воєнний детектив "Позивний Бандерас" вийшов у прокат 11 жовтня. Його зйомки тривали майже два місяці. В зйомках масових сцен брали участь справжні військові.

До речі, цим фільмом відкриваються Дні українського кіно в кінотеатрі "Люм’єр".

Режисер Заза Буадзе розповів, що фільм створений для українського глядача.

"Він про війну, це трагічна частина нашого життя. Також фільм про людські стосунки та життя. Кіно – це велика праця, вона матиме результат під час зустрічі глядача з кіно. Тільки тоді воно живе. У Франківську я маю багато друзів, частина мого серця живе тут. Я сподіваюсь, що ви відчуєте фільм",  звернувся до глядачів Заза Буадзе.

Довідка

"Позивний Бандерас"  український військовий детективний фільм режисера Зази Буадзе. Сценарій стрічки, написаний Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, має в основі щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" та розповіді воїнів АТО.  

Восени 2014 в зоні АТО група контррозвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний “Бандерас”) намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока. Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села "Бандераса", яке він давно покинув й жителі якого ставляться до нього як до зрадника, а до ЗСУ – як до ворожої сили.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: