fbpx

Спортсмени зірвали сесію Івано-Франківської облради. ФОТО

Суспільство 11:23, 08.12, 2017

Два десятки франківських спортсменів заблокували трибуну обласної ради, коли сесія відмовилася зняти з порядку денного питання про будівництво великого спорткомплексу на місці стадіону спортшколи в Івано-Франківську.

Сьогодні, 8 грудня, на сесії Івано-Франківської обласної ради планували серед іншого розглянути питання про будівництво великого спорткомплексу на місці стадіону Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів, 21. Проти цього будівництва виступили франківські спортсмени, які закликають не знищувати стадіон.

Депутат Святослав Никорович вніс їхню пропозицію на розгляд сесії: запропонував зняти з порядку денного питання щодо будівництва спорткомплексу на Шухевичів. Але його підтримали лише сім депутатів.

Після цього представник спортсменів, депутат Івано-Франківської міської ради від УКРОПу Віталій Мерінов з криком “Ганьба!” вибіг на трибуну і сказав, що депутати – зрадники спорту. Він розпочав штовханину із Олександром Сичем та іншими “свободівцями”.

“Є вільна ділянка позаду “Руху”, будуйте там”, – заявив Мерінов.

З ним блокують трибуну зо два десятки спортсменів.

Віталій Мерінов пообіцяв блокувати президію обласної ради, поки депутати не знімуть питання будівництва спорткомплексу з порядку денного сесії.

Сич оголосив перерву і попросив поліцію навести порядок у сесійному залі.

За півгодини депутати повернулися до зали, але спортсмени не дозволили продовжити засідання, закривши голову облради Олександра Сича та членів президії великим банером.
1
Сич пригрозив спортсменам кримінальною відповідальністю за перешкоджання роботі службової особи та нанесення тілесних ушкоджень. Після словесних перепалок між Меріновим і Сичем голова облради знову оголосив перерву та закликав голів фракцій до себе у кабінет.

Нагадаємо, перед сесією спортсмени влаштували пікет перед будівлею облдержадміністрації.

Як писав КУРС, спорткомплекс планують звести на території Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів. Площа ділянки 2 гектари.

Спорткомплекс має вміщати до 5 тисяч посадкових місць та буде призначений для змагань з баскетболу, волейболу, тенісу, легкоатлетичних видів спорту, боксу, боротьби. Також на території передбачається будівництво двох’ярусного паркінгу на 500 машин.

Раніше Олександр Сич зазначав, що загальний кошторис на зведення об’єкта з сучасних металевих конструкцій становитиме близько 100 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: