fbpx

Справа Шимчука: потерпілий вдруге заявив про відвід складу суду

Суспільство 21:30, 27.06, 2017

Сьогодні, 27 червня, Коломийський міськрайонний суд продовжив підготовче засідання у справі щодо колишнього директора Снятинського інтернату Леонтія Шимчука, якому інкримінують замах на вбивство.

Розпочати розгляд справи по суті не вдалося. Потерпілий Дмитро Сідлярчук заявив клопотання про відвід колегії суддів – Богдани Беркещук, Віталія Димашка та Івана Хільчука.

Прокурор у підготовчому судовому засіданні підтримав Сідлярчука щодо заявленого клопотання. А обвинувачений Леонтій Шимчук та його захисник щодо задоволення клопотання заперечили, оскільки вважають його безпідставним.

Колегія суддів клопотання про відвід задовольнила.

Нагадаємо, це вже друге клопотання Дмитра Сідлярчука про відвід суддів. На попередньому засіданні, 7 квітня, суд задовольнив клопотання про відвід суддів Володимира Потятинника і Юрія П'ятковського.

Як писав КУРС, 5 серпня близько 14:00 стався вибух на подвір’ї Дмитра Сідлярчука, заступника директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської РДА. 58-річний чоловік, повертаючись додому, відчинив на воротах хвіртку – тоді здетонував вибуховий пристрій (наступальна граната РГД-5). Його з численними травмами госпіталізували.

За версією слідства, вибуховий пристрій встановив Леонтій Шимчук. Під час обшуку в нього знайшли вогнепальну зброю – самозарядний пістолет, виготовлений шляхом переробки саморобним способом з газового пістолета "Shmeisser".

14 березня прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Шимчука. Його обвинувачують у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 5. ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Попри це Коломийський міськрайонний суд ухвалив звільнити Шимчука з-під варти, змінивши запобіжний захід на домашній арешт.

Нагадаємо, що у замаху на вбивство Сідлярчук також звинуватив тодішню очільницю департаменту соціальної політики ОДА Лесю Бурдяк.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: