fbpx

Стрічка "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" змагатиметься за 10 000 швейцарських франків

Культура 15:19, 12.03, 2019

Світова прем'єра "Співає Івано-Франківськтеплокомунунерго" відбудеться 10-11 квітня на фестивалі Visions Du Reel у Швейцарії.

"Фільм відібрали до конкурсу одного найпрестижніших документальних фестивалів Європи, де він змагатиметься за приз 10 000 швейцарських франків. Головним гостем цьогорічного Visions Du Reel буде культовий Вернер Херцоґ з ретроспективою. Запросимо Херцоґа на українських комунальників – і ви приєднуйтесь!" – йдеться на сторінці "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" у Фейсбуці.

Режисер фільму Надія Парфан зазначає, що це найтриваліший, наймасштабніший і найскладніший проект у її житті.

"Я ще ніколи так довго, так сильно, так важко ні над чим не працювала. Та що там я – у нас тут цілий народний хор героїв і героїнь Теплокомуненерго. На цьому проекті всі помилялись і вчились. Він виявився значно абмітнішим, ніж ми собі уявляли. Ніхто не знав і не знала, у що встрягає – ні творча група, ні герої, ні наші близькі. Але хто не ризикує, той не п'є шампанського!

Після трирічного марафону роботи Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго взяли у конкурс швейцарського кінофестивалю Visions Du Reel. Кажуть, це чи не останній кураторський фестиваль, де поважають авторське бачення і оберігають кіно від кон'юнктури. Маємо честь позмагатися в конкурсі з найцікавішими авторами і авторками зі всього світу. І чого ж там, уперше виходимо на великий екран разом з самим Вернером Херцоґом!" – пише Надія Парфан у Фейсбуці.

Нагадаємо, проект цієї картини став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 69 тис. грн при загальній вартості виробництв – 1 млн 169 тис. грн.

Після показів на фестивалях стрічку презентують в Україні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: