fbpx

Студенти франківського вузу зможуть їздити по обміну на навчання в Грузію

Суспільство 13:46, 15.03, 2016

Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького підписав меморандум про співпрацю з університетом Батумі та "Львівською політехнікою".

Днями в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила Галицького перебували з робочим візитом представники Державного університету імені Шота Руставелі, м. Батумі (Грузія) – Натела Ціклашвілі, Інга Шамілішвілі та Адам Макхарадзе.

Під час візиту гості з Грузії мали нагоду налагодити партнерські зв’язки та підписати меморандум про співпрацю між університетами, який передбачає міжуніверситетський обмін студентами, аспірантами, науково-педагогічними працівниками, спільне проведення міжнародних конференцій, симпозіумів, конгресів та створення спільних освітніх і наукових проектів.

"Ми підписали меморандум, який стане хорошим кроком для розвитку наших дружніх стосунків, будемо раді бачити у нас представників Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького уже цього семестру. Спочатку чекаємо офіційну делегацію, а потім налагодимо графік відвідувань нашого навчального закладу як викладачами, так і студентами", – наголосила проректор Батумського державного університету імені Шота Руставелі Інга Шамілішвілі.

Університет імені Шота Руставелі має підписані меморандуми про співпрацю з 80 університетами різних країн. Першим закладом Івано-Франківська, який налагодив дружні стосунки з грузинським вузом, став саме університет права імені Короля Данила Галицького.

"Для нас це знакова подія, ми сподіваємося налагодити всебічну співпрацю як з нашими грузинськими колегами, так і з Національним університетом "Львівська політехніка", адже з цими двома вузами ми підписали сьогодні меморандум. Попереду наукова і освітня співпраця, обмін науковцями, викладачами та студентами. В університеті права є багато напрацювань щодо сучасного українського законодавства, у нас чудовий архітектурний та економічний факультети", – розповіла проректор з міжнародних зв’язків університету права імені Короля Данила Галицького Тетяна Рудак.

За словами проректора Батумського державного університету імені Шота Руставелі Натели Ціклашвілі, така співпраця між вищими навчальними закладами є дуже цікавою, оскільки в меморандумі є положення про мобільність студентів та професорів, про проведення спільних конференцій та лекцій. А такий досвід буде важливим для обох університетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: