fbpx

Студенти та викладачі кафедри військової підготовки університету нафти і газу долучились до Дня донора крові. ФОТО

Суспільство 10:29, 27.05, 2018

Понад 30 студентів та викладачів кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу прийшли до Івано-Франківської міської поліклініки № 2, щоб поповнити банк крові, яка сьогодні рятує в Україні мільйони життів.

"Ми здаємо кров на добровільних засадах, і охочих не бракує. Це є вагомим свідченням відповідальності нашої молоді, яка добре усвідомлює, що рятує таким чином життя не лише хворих, але й наших бійців-учасників ООС на сході України. Крім того, наші студенти обслуговуються у міській поліклініці № 2 і при потребі можуть завжди розраховувати на банк крові", – зазначив заступник начальника кафедри, підполковник Олександр Заремблюк.

Власним прикладом курсантів підбадьорила заступник головного лікаря поліклініки №2 Марта Стародубцева.

"Запас крові – це стратегічний запас держави, враховуючи війну на сході країни. Адже щодня лікарні Дніпра, Кривого Рогу мають нагальну потребу у донорській крові для поранених. Крім того, кожна третя людина в світі потребує упродовж свого життя хоча б один раз донорської  крові або її компонентів. І якщо в країнах Європи та США на 1000 осіб припадає до 40 донорів, то в Україні – лише 20. І не може не радувати наша молодь, яка з кожним роком все частіше долучається до добровільної акції – безкоштовної здачі крові. На їхньому рахунку не одне врятоване життя!"  каже вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: