fbpx

Окружний адмінсуд скасував рішення міськради, яке дозволяло масштабну забудову по Макогона

Суспільство 11:27, 16.01, 2017

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і визнав неправомірним рішення міської ради, яким депутати дали дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під житлове будівництво.

На сьогоднішньому засіданні суд дослідив письмові докази та перейшов до дебатів.
 
Прокурор Віталій Гоголь просив скасувати пункт рішення міськради від 8 липня 2016 р. щодо відведення землі під забудову у промисловій зоні.
 
 
Заступник директора департаменту правової політики міської ради Андрій Устинський просив суд у позові відмовити.
 
"Ми вважаємо, що прокурором не доведено порушення в інтересах держави, тому просимо відмовити у адміністративному позові", – сказав Устинський.
 
Тарас Головенко, консультант з правових питань ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика", підтримав представника міськради.
 
"Ми підтримуємо рішення міськради і заперечуємо адміністративний позов. Також я вважаю, що даний позов є вибірковим. Аналогічні десятки рішень законні, а наш пункт незаконний. Тому я вважаю, що позов вибірковий", – сказав він.
 
Після перерви суддя Сергій Остап'юк постановив позов задовольнити повністю, визнати протиправним та скасувати рішення міськради.
 

Нагадаємо, 8 липня минулого року міська рада відвела харчосмаковій фабриці 3,1244 га землі у районі вулиць Крайківського – Макогона – Промислової під багатоквартирне житлове будівництво. Прокуратура оскаржила рішення в суді через те, що відведена земля промислового призначення і на ній не передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків.

На попередньому засіданні, 23 грудня, представник харчосмакової фабрики не зміг пояснити суду, для чого підприємству землі під забудову.

Раніше суд призупинив рішення міськради, яке дозволяє житлову забудову на Харчосмаковій фабриці.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: