fbpx

Суд може закрити справу забудовника проти мешканців вулиць Відкритої – Підгірянки

Суспільство 17:18, 18.01, 2016

Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи за позовом ПП "Санліт-Захід" проти мешканців вулиць Відкритої та Марійки Підгірянки. Забудовник стверджує, що люди перешкоджають йому у користуванні земельною ділянкою для проведення інженерно-геологічних розшукувань та огородженні території.

Суддя Мирослава Польська нагадала, що з попереднього засідання залишилося нерозглянутим клопотання одного з відповідачів В’ячеслав Кобзана. Він просить суд припинити провадження справи у зв’язку з іншою цивільною справою за позовом Ганни Дячук щодо визнання права власності на один з гаражів, який хоче знести забудовник.

На нинішньому засіданні Кобзан подав ще одне клопотання – просить суд зупинити справу у зв’язку з судовою справою, яка перебуває у Львівському апеляційному суді на рішення Господарського суду Івано-Франківсьої області. Зокрема, апеляційний суд може скасувати договір оренди на земельну ділянку, яку хоче забудувати ПП "Санліт-Захід".

Перше клопотання В'ячеслава Кобзана суддя відхилила. Друге – розгляне після перерви на наступному засіданні 5 лютого, оскільки їй потрібен час, щоб вивчити суть справи, яку розглядає апеляційний суд.

Також на наступному засіданні суд планує заслухати представника Івано-Франківської міської ради, який виступає у цьому спорі третьою стороною.

Нагадаємо, на вулиці Підгірянки ПП "Санліт-Захід" планує звести шестиповерхівку. Будівництво заплановане на ділянці, де розташовані гаражі місцевих мешканців та туалети. Їх забудовник збирається знести. Мешканці Підгірянки категорично проти самого будівництва шестиповерхівки, кажуть, хочуть зберегти двір, дерева, своє майно. 

16 грудня мешканці вулиць Підгірянки та Відкритої завітали до заступника міського голови Олексія Кайди з вимогою не допустити несанкціонованого будівництва багатоповерхівки у їхньому дворі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: