fbpx

Суд не розглянув апеляцію у справі проти двох убивць міліціонера через відвід судді

Суспільство 14:51, 23.03, 2016

Сьогодні Апеляційний суд Івано-Франківської області мав розглянути апеляцію у справі про умисне вбивство міліціонера в Снятинському районі. За клопотанням прокурора, одного із трьох суддів, які мали розглядати апеляцію, змушені були відсторонити.

Сьогодні на засіданні прокурор поклопотав за відвід головуючого судді (В. Гандзюк), оскільки той брав участь у засіданнях суду першої інстанції. Однак ні суддя, ні один з обвинувачених не змогли пригадати один одного.

Суддя Гандзюк зазначив, що згідно із законом суддя не має права судити, якщо він брав участь у будь-яких діях чи досудовому слідстві, як це з'ясувалося під час сьогоднішнього засідання.

Суд ухвалив відвід судді. Нова колегія суддів буде сформована згодом після перерозподілу і визначення нового головуючого судді. Запобіжний захід обвинуваченим продовжили.

Нагадаємо, тіло 33-річного міліціонера зі слідами насильницької смерті виявлено 30 квітня 2014 року в полі на Снятинщині. Одного із його вбивць затримано наприкінці травня у Львові, іншого – у листопаді за місцем проживання

В ході розслідування було встановлено, що вранці 28 квітня вказані особи на мікроавтобусі, проїжджаючи автобусну зупинку в с. Балинці, зупинилися та запропонували підвезти правоохоронця, який добирався на роботу в м. Снятин. Дорогою між ними виник конфлікт, під час якого вони побили міліціонера та, вивізши за межі населеного пункту, завдали ножових поранень, від яких останній помер на місці події. Відтак, прикривши обличчя трупа травою, викинули знаряддя злочину поблизу вбивства та переховувалися від органів досудового розслідування. 

Вироком Коломийського міськрайонного суду суду їх обох визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України та призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: