fbpx

Суд відхилив апеляцію засудженого до довічного ув’язнення стоматолога-різника

Суспільство 09:37, 06.06, 2018

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області розглянула апеляційні скарги обвинувачених Ігоря Вуйціва та Юлії Бойко на вирок Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 17 червня 2016 року.

Як писав КУРС, 31-річний франківський дантист Ігор Вуйців визнаний винним у вбивстві та розчленуванні тіл двох своїх товаришів по чарці та засуджений на довічне позбавлення волі. Юлію Бойко визнано винною у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України) та незаконному вирощуванні конопель (ч. 1 ст. 310 КК України) і засуджено до 3 років позбавлення волі.

Майже півтора року їх судили за особливо важкий злочин – подвійне вбивство з розчленуванням, що був скоєний в обласному центрі Прикарпаття.

Згідно з вироком суду, 7 вересня 2014 року, під вечір, 28-річний обвинувачений зустрівся в центрі Івано-Франківська зі своїм знайомим С. Придбавши пляшку горілки, вони пішли до стоматологічного кабінету, де працював Вуйців, для розпиття алкоголю. Незабаром до них приєдналась 29-річна Бойко.

Під час спільного вживання алкоголю на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, пов'язаних з надмірним вживанням алкоголю, обвинувачений вирішив позбавити життя С. Із цією метою запросив потерпілого до ванної кімнати і там вбив його. Щоб відвернути від себе підозру, обвинувачений зі свого телефону зателефонував потерпілому, на нетривалий час підняв слухавку, а потім викинув мобільний С. у смітник.

Вчинивши умисне вбивство, Ігор Вуйців, щоб приховати сліди злочину, розчленував труп, а потім разом із своєю співмешканкою Юлією Бойко частинами винесли та сховали тіло на території покинутої будівлі.

Окрім цього, 4 жовтня 2014 року під вечір Вуйців за аналогічних обставин убив і позбувся тіла Антона К.

12 листопада 2014 року під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі Бойко було виявлено та вилучено 11 рослин, які вона вирощувала для власного споживання без мети збуту. Відповідно до висновку експерта, це були коноплі.

У суді обвинувачений Ігор Вуйців своєї вини не визнав, натомість Юлія Бойко повністю визнала свою провину та попросила вибачення у родин потерпілих.

В апеляційних скаргах обвинувачений Ігор Вуйців  та його захисники просили вирок суду першої інстанції скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд.

Юлія Бойко та її захисники заперечили проти задоволення цих апеляцій та підтримали власні апеляційні скарги, в яких просили пом'якшити призначене їй покарання, звільнивши від відбування покарання з випробуванням. Представник потерпілих і прокурор заперечили проти доводів апеляцій, вирок суду першої інстанції вважають законним і обґрунтованим та просили залишити його без змін.

Колегія суддів у Тернополі вирішила, що місцевий суд обґрунтованого виніс вироки Вуйціву і Бойко, та залишив їхні апеляційні скарги без задоволення, а вирок Івано-Франківського міського суду – без змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: