fbpx

"Стоматолога-різника" засудили до довічного ув’язнення

Суспільство 11:38, 17.06, 2016

У п’ятницю, 17 червня, Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі "стоматолога-різника" Ігоря Вуйціва та його співмешканки Юлії Бойко, яких судять за подвійне вбивство.

Франківець Ігор Вуйців засуджений за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих (ч. 2 ст. 115 ККУ). Йому суд виніс вирок у вигляді довічного позбавлення волі. Також Вуйців повинен відшкодувати по 500 тисяч батькам убитих.

Співмешканку "стоматолога-різника" Юлію Бойко звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 396 (Заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину) і ч. 1 ст. 310 (Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Її засудили до трьох років позбавлення волі.

Вирок вступає в силу з моменту оголошення. Протягом 30 днів засуджена може подати апеляцію, а Вуйців – подання на помилування. Протягом цього часу Бойко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Як повідомляв КУРС, на останніх двох засіданнях відбулися дебати, у ході яких прокурор та адвокати обвинувачених нагадали про усі обставини справи, які з’ясувалися у ході судового розгляду.

Читати також: Юлія Бойко розповіла у суді, як допомагала "стоматологу-різнику" приховати сліди вбивства Ігоря Струтинського 

"Стоматолог-різник" бив свою співмешканку та змушував мовчати про вбивство

"Стоматолог-різник" намагався розправитись із колишнім хлопцем своєї коханої, але тому вдалося втекти

У результаті дебатів адвокати Ігоря Вуйціва наполягали на тому, що вина обвинуваченого не доведена і тому покарання має бути скасоване.

Читати також: Справа "стоматолога-різника": Вуйців заявив, що вбивав не він, а його співмешканка

Адвокати Юлії Бойко наголошували на тому, що жінка стала на шлях виправлення, сприяла розслідуванню, покинула погані звички та переосмислила свої вчинки. Вона зі сльозами на очах каялась у залі суду. Таким чином, захисники просили призначити їй покарання без обмеження волі.

Читати також: Справа "стоматолога-різника": обвинувачені сказали останнє слово

У результаті судді погодилися із прокурором і призначили обвинуваченим покарання у вигляді довічного позбавлення волі для Ігоря Вуйціва і трьох років позбавлення волі для Юлії Бойко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: