fbpx

Суд взяв під варту нічних стрілків на "Ельдорадо". ОНОВЛЕНО

Суспільство 11:05, 03.04, 2018

Сьогодні Івано-Франківський міський суд обирає запобіжні заходи затриманим у підозрі в стрілянині у нічному клубі "Ельдорадо" у ніч на 1 квітня. Двоє людей були поранені.

Сьогодні обрали запобіжні заходи для шести підозрюваних у стрілянині: Валентину КрутькуІгорю Лазарєву, Василю Сухарнікову, Тарасу Бейкулу, Сергію Шулимі, Олександру Пирку.

Суддя Любомир Островський обирав запобіжний захід підозрюваному киянину Валентину Крутьку, 1981 р. н.

Його адвокат зазначив, що вчора надійшла скарга про незаконне затримання, проте її розгляд призначений на завтра. Тому просив суд взяти до уваги його скаргу і негайно звільнити з-під варти підозрюваного. Прокурор заперечив.

Валентин Крутько обвинувачується у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 296 ККУ, за який передбачається покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. Тому прокурор попросив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Близько 11 години приїхали у нічний клуб, замовили VIP-кімнату, поруч сиділи три чоловіки. Виходив курити, замовляв пісні, випивали. Коли повернувся, почалася бійка", – почав пояснювати Крутько.

Згідно з поясненнями чоловіка, він стояв збоку, його вдарили в живіт. Їхню компанію вивели на вулицю. Там був агресивний чоловік, з яким підозрюваний хотів залагодити конфлікт. З'явився ще один чоловік, у якого була зброя. Потім під'їхали близько 30 чоловіків зі зброєю. Крутько когось вдарив і пішов. Потім дізнався, що затримали його друзів, а пізніше затримали і його. Він також розбив вікно на касі. Стверджує, що його сильно побили, а хто застосовував зброю  не бачив.

Адвокат зазначив, що коли виник конфлікт, його підзахисний був на перекурі. Коли повернувся, побачив, що б'ють його колег. Він намагався розборонити, і їх вивели на вулицю. Попросив суд врахувати, що його підзахисний раніше несудимий, добре характеризується з місця проживання, і обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суд виніс ухвалу про утримання Валентина Крутька під вартою протягом 60 діб без права визначення застави. Ухвала може бути оскаржена в апеляції.

А на засіданні Сергія Шулими, яке вів суддя Тарас Антоняк, прокурор відзначив, що участь підозрюваного була найактивнішою. Він також попросив долучити до матеріалів справи довідку про алкогольне сп'яніння, у якій вказано 0,4 проміле.

"З камер клубу видно, що він наносив відвідувачам клубу удари руками і ногами, а два інші підозрювані застосували зброю  один пістолет, другий рушницю. Шулима був зачинщиком конфлікту. Також бив усіх відвідувачів, а не лише тих, з якими виник конфлікт,  розповів прокурор.  Охорона втекла при вигляді шістьох кремезних чоловіків".

Адвокат зазначив, що в Івано-Франківську Шулима працює і має тут друзів.

"Це до того, що в нього є соціальні зв'язки і він не втече. Мій клієнт перебував у нічному клубі. О 2.30 в одного з його друзів виник конфлікт з відвідувачами, він підбіг розборонити і получив в голову,  пояснив адвокат.  Об 11.00 годині дня його затримали, від 2.30 мав можливість втекти".

Він попросив долучити протокол обшуку, де вказаний час затримання.

"Тобто, він не ховався, а навпаки  написав заяву у поліцію, що він потерпілий",  додав адвокат.

Адвокат наголосив, що його підзахисний є єдиним годувальником сім'ї, проживає з мамою і 8-річним братом.

Шулима сказав, що зброї у своїх друзів не бачив. Але зі слів прокурора, на відео видно, що Шулима стояв біля товариша, який тримав автомат. Вони розбили вітрину, били відвідувачів, а охорона втекла.

Суддя звернув увагу прокурора, що потрібно перевірити поведінку охоронців і заходи з охорони в клубі. Прокурор пообіцяв провести перевірку.

Суд виніс ухвалу про утримання Сергія Шулими під вартою протягом 60 діб без права визначення застави.

Аналогічно, на 60 днів під вартою без права внесення застави, суд ухвалив утримати Василя Сухарнікова, Ігоря Лазарєва, Олександра Пирка та Тараса Бейкула. 

Як писав КУРС, стрілянину вчинили працівники охоронної фірми з Київщини через конфлікт з іншими відвідувачами нічного клубуНа місце одразу виїхали два екіпажі патрульної поліції, які побачили автомобіль, на якому намагалися втекти стрільці. Їх – 6 осіб – затримали на місці. Зі слів очевидців стало відомо, що інші підозрювані втекли на двох автомобілях. По орієнтуванню їх затримали на вулиці Незалежності. Зловмисники опір поліцейським не чинили, лише намагалися втекти. У кожному автомобілі була виявлена автоматична та травматична зброя. У затриманих при собі були дозволи на зброю, проте не всю.

 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: