fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Василь Попович подякував організаторам "Porto Franko ГогольFest" за роз'яснення програми фестивалю у Франківську

Василь Попович подякував організаторам "Porto Franko ГогольFest" за роз'яснення програми фестивалю у Франківську

Культура 14:05, 27.02, 2016

Депутат обласної ради, "свободівець" Василь Попович подякував організаторам "Porto Franko ГогольFest" за проведення прес-конференції щодо планів організації та особливостей проведення фестивалю в Івано-Франківську.

З 8 по 12 червня 2016 року Івано-Франківськ перетвориться на культурну столицю України, місто першим в Україні проводитиме мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "PORTO FRANKO ГогольFEST".

Проте нещодавно депутат обласної ради, член бюджетної комісії Василь Попович запропонував викреслити з видатків облради співфінансування фестивалю "ГогольFest". 

Читайте також у блогах КУРСу: Навіщо Франківську ГогольFest?

За словами депутата, саме брак інформації про фестиваль, який вперше відбуватиметься на Прикарпатті і на проведення якого на засіданні бюджетної комісії було запропоновано виділити чи не найбільшу суму коштів з-поміж більш ніж шести десятків культурно-мистецьких заходів, і спричинили критичні застереження з його боку під час засідання комісії, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Аналізуючи подані управлінням культури заходи, мене, м'яко кажучи, здивувало, чому на вшанування Дня Героїв Небесної Сотні ОДА пропонує виділити лише 5 тис. грн, на відзначення 160-ї річниці від дня народження Івана Франка – 10 тис. грн, фестивалі "Оле Довбуш" та "Stanislaviv dance festival"  5 і 10 тис. грн відповідно, скільки ж на фестиваль "Великдень у Космачі". А на фестиваль "Porto Franko ГогольFest", який проводитиметься вперше, чи не найбільше  одразу 95 тис. грн, причому пан Федорак так і не зміг роз'яснити, що саме планується в рамках фестивалю і на що підуть кошти",  відзначив Василь Попович.

Більше того, якщо згодом на одному з місцевих сайтів з'явилася інформація, що ці 95 тис. грн необхідні для бодай часткового обладнання будівель, що використовуватимуться як локації фестивалю, то на засіданні комісії нам чомусь наголошували про необхідність здійснення ряду інших організаційних витрат, зокрема компенсації затрат артистів, які з'їдуться до Івано-Франківська.

Депутат відзначає, що насправді не проти проведення фестивалю, тим паче, якщо для Івано-Франківщини це дасть вагомий позитивний ефект у розвитку.

"Можливо, мої висловлювання і були дещо емоційними, однак про фестиваль, його напрямки та локації хотілося б дізнаватися не самостійно з інтернету чи соцмереж, а від профільних керівників та безпосередніх організаторів. На моє переконання, сьогодні така комунікація розпочалася, а тому сподіваюсь, що вже на наступній комісії після одержання більш вичерпної інформації будь-які можливі застереження будуть зняті".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: