fbpx

У Франківську Святослав Вакарчук пояснив, чому українці мають вчити англійську

Суспільство 20:53, 27.06, 2018

Сьогодні під час презентації Української академії лідерства в Івано-Франківську громадський діяч та фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, відповідаючи на запитання людей, розповів, чому молоде покоління українців має знати англійську мову.

Вчителька англійської мови попросила у спікера поради, як мотивувати дітей вивчати англійську мову у школах.

На думку Вакарчука, дітей значно важче мотивувати вивчити українську мову чи математику, адже у час, коли будь-хто може поїхати за кордон, питання вивчення англійської мови постає саме. І це не залежить від того, чи планує особа працювати, чи хоче отримати повноцінний відпочинок.

"Англійська мова сьогодні, хочемо ми цього чи ні, перестала бути додатковою цінністю. Я так вважаю, що для молоді всього світу англійська мова стала не менш важливою, ніж рідна. Я не хочу перебільшувати. Дітей треба вчити англійської мови так само, як ложкою та виделкою користуватися. Інакше ми страшно відстанемо", – заявив Вакарчук.

На його переконання, незнання англійської – це не лише проблема окремого індивіда, який не може спілкуватися, чи щось  читати, чи дивитись, адже без неї індивід залишається осторонь глобального інформаційного потоку.  

"Чим більше людей у світі знає англійську мову, тим менша доцільність перекладу інформаційного потоку на інші мови. Все більше і більше інформації з’являється виключно англійською, і нікому навіть в голову не приходить її перекладати, бо не потрібно, адже всі голландські, чи нігерійські діти, чи половина португальських чи аргентинських дітей вільно володіють англійською. Є такі речі, коли люди думають, навіщо їм витрачати час і гроші, коли все і так ясно. Коли написали велику важливу книжку англійською мовою, всі прочитали… а ми проїхали, бо її вже ніхто ніколи не перекладе. А якщо якийсь ентузіаст перекладе, то за 5 років вона вже буде застарілою… це не стосується лише художніх творів", – поділився Вакарчук.

Він порадив розповідати учням про ці важливі речі, а також малювати абсурдну картину – що буде, якщо англійської мови не буде.

Як писав КУРС, під час презентації Святослав Вакарчук наголосив, що основним завданням Української академії лідерства є виховання нової української еліти, яка у майбутньому будуватиме нашу державу. Її створять в Івано-Франківську на базі Палацу Потоцьких. УАЛ запрацює з вересня 2019 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: