fbpx

Сич відреагував на критику Марцінківа і натякнув на його некомпетентність

Політика 13:09, 06.06, 2018

Голова обласної ради Олександр Сич образився на висловлювання міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо марнотратства обласної ради.

Як писав КУРС, вчора на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська розкритикував обласну раду, яка, за його словами, замість інтерактивних дощок виділила кошти на придбання телевізорів у школи, і назвав це марнотратством.

Марцінків звернувся до депутатів обласної ради, які представляють Івано-Франківськ, з проханням активніше відстоювати інтереси міста. 

"Жодного депутата обласного я не прийму. Ви або блокуйте трибуну, або виносіть звідти голову бюджетної комісії, який блокує виділення коштів", – сказав він.

Відповідь голови обласної ради Олександра Сича не забарилася. Він відповів однопартійцю у Фейсбуці.

"Насправді суть питання полягає в тому, хто буде проводити тендер на закупівлю обладнання для початкової школи за кошти цільової субвенції з державного бюджету – міськвиконком чи Департамент освіти і науки ОДА?.. Бо якщо ці кошти призначені на таку ціль, то Івано-Франківськ отримає обладнання чи коштів пропорційно до наявної у місті кількості початкових шкіл і ніхто інший їх отримати не зможе. Очевидно, що МОН визначив і перелік такого обладнання. Якщо виникають якість робочі проблемні питання, то їх слід узгоджувати з Департаментом освіти і науки ОДА й обласна рада тут ні до чого! Без уваги на те, яку партійну приналежність має голова її бюджетної комісії",  обурився Сич.

І додав:

"Шкода, із декількох сотень працівників міськвиконкому не знайшлося компетентного радника, який би пояснив Руслану Романовичу, що обласний Департамент освіти і науки входить до структури ОДА і в апараті обласної ради такого підрозділу немає і згідно з чинним законодавством не може бути".

Нагадаємо, як Сич, так і Марцінків є членами партії ВО "Свобода". Також вони разом заснували Івано-Франківський обласний благодійний фонд "Родина".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: