fbpx

Тарас Прохасько та Олег Коцарев презентували спільну книгу

Культура 20:31, 15.06, 2015

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася презентація спільної книги франківського письменника Тараса Прохаська та харківського поета Олега Коцарева.

Це перше видання в рамках серії "Схід-Захід", метою якої є видавати спільні книги письменників із заходу та сходу України – з метою подальшого духовного єднання жителів цих регіонів. До книги увійшла підбірка колонок Тараса Прохаська під назвою "Всі його фільми", а також збірка поезії Олега Коцарева "Плавні річки". Упорядником книги став Мірек Боднар, передає Стик.

"Я дуже вдячний цим авторам, які є супермодерними. Саме вони – майбутнє та сучасне української літератури. Також ми дякуємо нашому видавцю, "Лілеї-НВ". Я тішуся, що аудиторія в основному молода. Це означає, що в української книги є майбутнє", – зазначив Сергій Адамович, голова ГО "Поступовий гурт франківців", після чого передав слово літераторам.

"У нас в 2007 році був доволі вдалий поетичний проект "Цілодобово" – там також були різні автори. Стосовно зв'язку між Сходом і Заходом: якось давно один студент розказував мені легенди про Франківськ. Він казав, що Івано-Франківськ  це дуже високогірне місто, і тут в людей часто йде носом кров. І тоді йому вірили  комунікація була набагато гіршою. Зараз, звісно, з таких розповідей лише посміялися б  проте все одно є куди розвиватись. Це чудово, що такі проекти відбуваються. Ми повинні й надалі рухатися в цьому напрямку", – розповів Олег Коцарев.

Тарас Прохасько, в свою чергу, поділився думками стосовно причин комунікативних проблем.

"Те, що відбувається в Україні в сенсі комунікації, страшенно залежить від соціального рівня людей, що комунікують. Насправді проблеми в порозумінні між людьми зі Сходу та Заходу, які мислять, майже відсутні – між ними немає непорозуміння. Ми є братами, ми дуже легко розуміємося. Знаєте, мені часто тяжче порозумітися із деякими земляками, що перебувають на іншому рівні сприйняття світу. Я навмисне не кажу  вищому чи нижчому. А ще непорозуміння часто відбуваються між людьми, що живуть якимось міфами",  поділився думками відомий івано-франківський письменник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: