fbpx

В Івано-Франківську презентували першу книжку із серії "Схід-Захід"

Культура 16:49, 25.03, 2015

До першого видання серії "Схід-Захід" увійшла збірка франківського письменника Тараса Прохаська "Всі його фільми" та харків'янина Олега Коцарева "Плавні річки".

Видання презентували сьогодні під час Круглого столу, організованого ГО "Поступовий гурт франківців".

До збірки увійшли твори Тараса Прохаська, які раніше ніде не публікувалися. На думку автора, це нова література, яка має трошки публіцистичний характер, а не типове "красне письменство".

"Це рефлексії, подані в публіцистичному стилі. Цей проект – це річ магнетична, яка збирає те, що вже зроблено", – розповів Тарас Прохасько.

Упорядником двосторонньої книжки став Мирослав Боднар. Хоча, на думку Прохаська, і автори, і їх твори повинні мати своє окреме життя, інколи бувають винятки.

"Література має бути дієвою і сприяти дієвості у певний час, у певний момент, для певних людей. Не варто від цього відмежовуватись чи якось тікати", – додав Прохасько.

На його думку, окремо така книжка не здатна нічого змінити у ситуації, що склалась сьогодні в Україні. Але сукупність дрібниць сприятиме порозумінню між Сходом і Заходом.

"Усі дрібні кроки створюють територію порозуміння, територію єдності. Очевидно, що жодна окрема річ не може бути алхімічною, магічною, чарівною штукою, яка зробить так, що все буде супер. Але треба багато працювати у різних галузях: виставки котів, метеликів, марок, книжок, допомога різного типу, контакти, зустрічі. Повинно бути повноцінне поле спілкування. І книжка є одним з таких зернят", – зазначив Прохасько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: