fbpx

Тендер на ремонт прикарпатських доріг виграла фірма, пов’язана з сепаратистами

Суспільство 09:59, 17.05, 2017

Аукціон на поточний ремонт автомобільних доріг і штучних споруд загального користування державного та місцевого значення в межах Богородчанського, Городенківського, Галицького, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького, Тисменицького районів та Яремчанської міської ради Івано-Франківської області виграла фірма, пов'язана з сепаратистами.

Переможцем торгів на "Прозоро" стало ТОВ "Дорожнє підприємство Алькор" (м. Київ). Підприємство запропонувало найнижчу ціну – 81,99 мільйонів гривень. За даними ЄДРПОУ, засновником "Дорожнє підприємство Алькор" є жителька Києва Лусіне Цоголакян, пише Дмитро Снєгирьов на "24 каналі".

Згідно з відкритими джерелами інформації, свого часу Лусіне Цоголакян була прописана в Луганську за однією адресою з Тіграном Кочаряном – екс- депутатом Луганської міської ради від Партії регіонів.

Свого часу, у лютому 2015 року, був проведений тендер на утримання доріг в Луганській області. Тендер проводила Служба автодоріг Луганської області, яку на момент торгів очолював Анатолій Владико. Переможцем торгів стало підприємство "Дорбудтехнологія", засновниками якого тоді були Тигран Кочарян, Аветік і Лусіне Цоголокяни.

За інформацією з відкритих джерел, керівник Служби автомобільних доріг Владико свого часу був директором фірм "Дорбудвиробництво", де співвласником є Лусіне Цоголакян, і "Краснолуцького заводу будівельних матеріалів № 6", що належить Тіграну Кочаряну.

За результатами тендеру на утримання доріг було виділено 387,30 мільйонів гривень. 268 мільйонів 830 тисяч гривень виділено на обслуговування 1 тисячі 960 кілометрів доріг загального користування державного значення. Примітно, що за результатами проведеного тендеру протяжність доріг – на 31 кілометр більше, ніж становила протяжність цих доріг в Луганській області за офіційними даними ДАІ на початку 2014 року. Тобто у кошторисі штучно збільшили протяжність доріг у області (при тому, що її частина наразі окупована).

Вартість послуг в середньому – 137 тисяч гривень за кілометр. Порівняно із тендером 2014 року загальна вартість послуг зросла майже у півтора рази. У 2014 році послуги Луганського облавтодору коштували 286 мільйонів гривень.

Єдиним конкурентом підприємства Кочаряна було колективне підприємство "Кремінський Агродорбуд".

Генпрокуратурою було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки"). Досудове розслідування здійснювалося Слідчим відділенням Лінійного відділу на станції Попасна УМВС України.

За повідомленнями у ЗМІ, завдяки сприянню службових осіб державних підприємств та в окремих випадках встановлення монополії на отримання перемоги у тендерних закупівлях підприємствами, які належать Кочаряну, у період з 2012 до 2014 років отримано 330 мільйонів гривень бюджетних коштів, з яких 220 мільйони гривень переведено на рахунки різних фінансових груп Луганської (ТОВ "Східторгсервіс – Груп", ТОВ "ПКЦ-Східторгсервіс- Груп", ТОВ "Східбудсервіс – С",ТОВ "ВП Укрбудстальконструкція") та Донецкої областей (ТОВ "Будкомпані В.І.В.", ТОВ "Втормет Маркет", ТОВ "Сан Марін",ТОВ "ТОР 2013", ТОВ "Будівельник Інв.", ТОВ "Ексімторг", ТОВ "Компромтранс", ТОВ "Лідер-МТ", ТОВ "Промбуд сервіс"), які мають ознаки фіктивності.

Свого часу народний депутат України Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що заводи з виробництва асфальтобетону, бетону і сипучих матеріалів, а також 150 одиниць дорожньо-будівельної техніки, які належать ТОВ "Дорбудмеханізація" під керівництвом Кочаряна і його близького оточення, наразі працюють на тимчасово окупованій території Луганської області, "зміцнюючи позиції бойовиків терористичного угруповання ЛНР".

"Також є інформація щодо особистих і ділових стосунків Кочаряна з Олександром Єфремовим і лідером бойовиків "ЛНР" Ігорем Плотницьким. Іншими словами, кошти, отримані з бюджету України, йдуть на зміцнення бойових позицій бойовиків "ЛНР" в такий скрутний для країни час", – підкреслив нардеп Ігор Мосійчук.

За інформацією народного депутата України Ігоря Мосійчука, Кочарян перебував у Луганській області на території, тимчасово контрольованій бойовиками, з метою зустрічі з керівництвом терористичного угруповання "ЛНР".

Мосійчук вимагає скасувати результати проведеного Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області тендеру щодо поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення в межах Богородчанського, Городенківського, Галицького, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького, Тисменицького районів та Яремчанської міської ради Івано-Франківської області. А також перевірити інформацію щодо фактів можливого фінансування Кочаряном Т. бойовиків так званої "ЛНР".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: