fbpx

"Тепле місто" запропонувало зразок вивісок для пам'яток архітектури в Івано-Франківську

Суспільство 17:59, 28.02, 2016

Дизайнери запропонували зважати на міське середовище, довколишню архітектуру та останні тенденції в маркетингу і рекламі, які радять уникати нав'язливої реклами.

Зразок ефективної і недорогої естетичної вивіски розробили на прикладі будинку за адресою вул. Гетьмана Мазепи, 1. Саме зараз змінюється власник першого поверху будівлі і він звернувся до дизайнера "Теплого міста" за макетом такої вивіски. Важливо, що будинок – це пам'ятка архітектури місцевого значення, побудована 1830 р., номер у державному реєстрі  55-іф. 

У цьому випадку дизайнер запропонував виконати вивіску технікою розпису по тиньку. Напис наноситься фарбою безпосередньо на фасад. Також було запропоновано вивіску у вигляді нанесення на віконне скло.

Обидва типи вивісок є надзвичайно дешевими, але разом з тим ефективні, пояснюють розробники на сайті платформи ТМ. 

​Розпис по тиньку сприймається як невід’ємна частина фасаду. Тому така вивіска сприймається як єдине ціле з будинком, як, наприклад, логотип автомобілю на його корпусі.

"Побачивши один раз знак Tesla Motors, у нас створюється певна асоціація щодо вигляду цього автомобіля. Наступного разу нам достатньо здалеку побачити форму та стиль машини, щоб зрозуміти, яка це марка, і дивитися на сам знак уже не потрібно. Описана особливість є козирем для підприємця",  розтлумачує дизайнер. 

Щодо типу вивіски у вигляді логотипу на вікні, то тут перевага у тому, що вивіска абсолютно не змінює архітектуру будинку і при цьому відмінно виконує свою основну функцію  інформування про заклад. Крім того, особливість її нанесення спонукає потенційних клієнтів не тільки зчитати інформацію, але й зазирнути всередину та оглянути заклад.

"Таке вікно чи вітрина з логотипом відіграє не лише пряму роль вивіски, але і "природного екрана". Тому рішення деяких підприємців повністю закрити вікна рекламними банерами є неправильним не тільки з погляду відношення до архітектури та середовища, а й з погляду маркетингу",  відзначає спеціаліст.

Також дизайнер вважає, що варто приділити увагу і балкону, який є у цьому будинку. Оскільки він є фактором, який притягує погляди перехожих, і водночас є альтернативою кольоровим банерам, які так популярні зараз в Україні серед підприємців.

"Ще одним важливим фактором впливу вивісок на ефективність бізнесу є те, що, гуляючи вулицею або перебуваючи поряд з охайним будинком без візуального перевантаження, люди відчувають себе більш вільно. Вони легше приймають рішення про покупку в умовах відсутності агресивної реклами. Натомість, знаходячись у середовищі з агресивною, нав’язливою рекламою, яка перекриває будинки, зелені насадження, небо, вікна, людина відчуває себе жертвою і бажає якнайшвидше уникнути такого середовища",  наголошує "Тепле місто". 

Також дизайнер апелює до історичного середовища Франківська. 

1

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: