fbpx

Терористи на Донбасі використовують нову тактику ведення бою. ВІДЕО

Суспільство 12:41, 21.07, 2015

Російсько-терористичні війська влаштовують провокації, обстрілюючи свої ж території.

Штаб АТО повідомив, що терористи почали використовувати нову тактику. Щоб дискредитувати українську сторону, вони обстрілюють самі себе. Бойовики не шкодують навіть тих місцевих, які їх підтримують.

"Ворог здійснив низку артилерійських обстрілів підконтрольних їм же територій. Відтак були пошкоджені житлові будинки та місцева лікарня", – повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За вже налагодженою схемою, російські журналісти знали заздалегідь, де буде відбуватися атака. Тому вони першими відзняли кадри проведення обстрілу.

"Наша розвідка та місцеві жителі підтвердили, що за декілька годин до обстрілу певних населених пунктів у цьому районі були помічені декілька знімальних груп російських телеканалів. Вони першими подали на телебачення картинку, про те, як нібито українська "хунта" обстрілює мирні квартали Донецька", – розповідають у центрі штабу АТО.

Насправді, реальна ситуація останніх обстрілів мирних кварталів Донецька та Авдіївки суттєво відрізняється від повідомлень російських ЗМІ.

"Самохідні артилерійські установки бойовиків виїхали та розвернулися в бік Донецька. Вони здійснили обстріл житлових масивів, після чого розвернулися і почали вести вогонь по українських позиціях", – звітують у центрі штабу АТО.

В інформаційній війні проти України противник використовує також і місію ОБСЄ. Бойовики переконують організацію, що декларують бажання вивести війська. Натомість продовжують вести подвійну гру, інформує ЗІК.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: