fbpx

Терористи обстрілюють Маріуполь

Суспільство 15:22, 13.10, 2014

Бойовики ведуть мінометний обстріл блокпостів сил АТО у мікрорайоні Маріуполя "Східний" і прилеглих селищах Талаківка й Сартана.

Про це повідомляє Штаб оборони Маріуполя у Facebook. "Зараз відбувається мінометний обстріл блокпостів біля селищ Талаківка, Сартана та мікрорайону "Східний", – йдеться в повідомленні.

"Збройні сили України дають гідну відсіч. Ситуація під контролем, небезпеки для міста (Маріуполя) немає", – повідомляє штаб оборони міста. 

Як повідомили місцеві жителі, звуки залпів сильно чути в Іллічівському районі міста. Жителі селища Талаківка повідомляють про чорний дим над небом, пише ТВІ.

"Дуже сильно трясуться стіни в будинках – сильніше, ніж було під час минулих обстрілів, ми змушені ховатися в підвалах", – розповідають селяни. За інформацією військових, у районі одного з блокпостів у селищі Талаківка триває бій. Працює важка артилерія. Є також відомості, що обстрілу зазнав і блокпост у мікрорайоні "Східний". 

Також повідомляють про стрілянину в районі Донецької траси – її чують мешканці сіл Зоря і Кальчик. За даними штабу територіальної оборони Маріуполя, на даний момент обстрілу зазнали блокпости в селищах Талаківка, Сартана та в мікрорайоні "Східний". Місцеві жителі повідомляють про обстріл із "Градів", але штаб підтверджує тільки мінометний обстріл. 

Як повідомив селищний голова Сартани Степан Махсма, в цьому селищі тихо, і блокпост, встановлений поряд із ним, ніхто не обстрілює. "Бої ведуться в Талаківці, – наголосив селищний голова. – Але залпи чути дуже сильно. Мешканці забирають дітей зі шкіл і дитсадків".

За даними Талаківської селищної ради, об 11:30 почався обстріл блокпоста. У результаті бою було пошкоджено газопровід. О 12:30 залпи стихли. Зараз у селищі затишшя – мешканці вийшли з укриттів і обстежують будинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: