fbpx

Токсини у ґрунтах Калуського полігону перевищують норму в півмільйона разів, – еколог

Суспільство 17:17, 21.06, 2015

Калуський полігон на Івано-Франківщині, який був могильником для токсичних відходів, від небезпечних речовин очищали три роки. Проте ці роботи так і не були завершені. Тому сьогодні концентрація шкідливих речовин у місцевих ґрунтах перевищує норму у півмільйона разів.

На Калуському полігоні, що на Івано-Франківщині, ще з радянських часів і до 2000 року захоронювали небезпечний гексахлорбензол. Із 2010-го по 2013 роки звідси аж до Великої Британії вивезли понад 33 тисячі тонн небезпечних відходів. Після цього цій місцевості надали статус зони надзвичайної екологічної ситуації йдеться у сюжеті ZIK'у.

Минулого року цю місцевість особливого статусу позбавили, мовляв, небезпечні відходи уже вивезли. Проте місцеві активісти пам’ятають, як очищали полігон. Вони запевняють, що працівники навіть не знали, що і де шукати, бо не мали карт.

У Міністерстві екології та природних ресурсів України наразі не збираються тут поновлювати будь-які очисні роботи. Чиновники пояснюють це тим, що поки не мають загрозливих результатів дослідження у цій місцевості. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: