fbpx

Троє освітян з Прикарпаття увійшли в ТОП найпрогресивніших учителів України

Суспільство 12:50, 16.08, 2018

Престижна премія Global Teacher Prize Ukraine назвала ТОП-50 найпрогресивніших вчителів України.

Оголошення ТОП-50 найпрогресивніших вчителів України відбулося 15 серпня. Серед номінантів премії Global Teacher Prize Ukraine-2018 троє прикарпаток:

Грицишин Марія – Українська література; Івано-Франківськ; Українська гімназія № 1;

Ладовська Наталія – Вчитель початкових класів, Математика (початкова школа), Українська мова (письмо та читання) (початкова школа); Калуш, Івано-Франківська область; Калуська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7;

Пирин Галина – Англійська мова, Німецька мова; Долина, Івано-Франківська область; Районний методичний кабінет управління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації, Прикарпатський лісогосподарський коледж (сумісництво).

Під час відбору ТОП-50 анкету кожного учасника перевірили три людини (асесори) у різних містах України.

1 вересня назвуть імена ТОП-10 учителів країни. З-поміж них оберуть переможця, який отримає премію. 

Global Teacher Prize – "Нобелівська премія" для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів.

Національну премію в Україні розміром у 250 тисяч гривень ініціювала громадська спілка "Освіторія" у 2017 році, мета якої не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж викладача.

У 2017-му національна премія зібрала 2500 номінацій і 632 заявки з усіх областей країни. З п’ятіркою найкращих педагогів-новаторів зустрічався Президент України, переможець Global Teacher Prize Ukraine Паул Пшенічка потрапив до рейтингу "100 найвпливовіших українців" (вперше за 26 років незалежності в такому рейтингу опинився педагог), але головне – більше українців стали поважати професію вчителя – всього за півроку показник зріс з 39% до 54%, йдеться на сайті премії. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: