fbpx

Триває підготовка до "Франківського Півмарафону"

Спорт 16:43, 17.09, 2014

12 жовтня в обласному центрі відбудеться благодійний забіг – "Франківський Півмарафон". Це спортивна ініціатива з благодійними цілями, започаткована ентузіастами Івано-Франківська, що об’єдналися в ГО "Платформа Корисних Людей".

"Нашою метою є донести до людей, що біг – це друга річ після дихання, яка дана нам природою, і кожна людина може це робити. Це не є якась суперскладна категорія спорту, але якщо це робити неправильно, можна нанести собі травми. Тому ми поставили собі завдання – як вчити людей бігати, так і, з іншого боку, зробити щось більше, ніж просто біг, тому ми зробили його благодійним", – розповів ідеолог проекту Сергій Караванець.

Для участі в півмарафоні обов’язкова реєстрація до 5 жовтня на сайті. Її вартість – 75 грн, а зареєструвавшись за 175 грн, можна отримати футболку учасника. Усі отримані кошти підуть на благодійність. Ініціатори пробігу не змогли залишатись осторонь тих подій, що відбуваються в Україні, тому вирішили 80% суми передати на лікування військових, що постраждали в АТО, а 20%  на допомогу БО "Дім Сірка". Поки що для участі зареєструвалось всього близько 150 людей, серед яких є і пенсіонери, і люди з вадами, і підприємці, і молодь. Організатори наразі налагоджують діалог з вузами, щоб залучити якомога більше студентів.

Маршрут розпочинатиметься на Вічевому майдані, а далі пролягатиме по "стометрівці" – Мельника – Сахарова – Бандери – Незалежності – Вічевий майдан. Таким чином, учасники пробіжать близько десяти кіл. Обрали його тому, що хотіли охопити історичну частину Івано-Франківська, адже у півмарафоні братимуть участь гості з інших міст. Окрім цього, в обласному центрі іншого маршруту, придатного для бігунів, нема.

В програму увійде шість повноцінних забігів: окрім півмарафонного на 21-км, будуть також забіги на 300 м – для дітей 7-10 років, кілометровий забіг з собаками, забіг на 3 км – для сміливого старту, 10 км – для серйозних бігунів, а також командна естафета для бізнесу, клубів і громадських організацій 4*3 км.

Учасникам пропонують готуватись до півмарафону, відвідуючи заняття у "Школі бігу", яку курує Дана Антонишина.

"Коли ми почали проект "Півмарафону", ми зіткнлись із тим, що в Івано-Франківську дуже мало людей бігає. Це не враховуючи професійних спортсменів або людей зі спортивним минулим. Йде мова про звичайних людей, які хотіли би займатись, але є певні бар’єри. Люди не знають, де займатись, з ким займатись, бояться, можливо, навіть соромляться. Тоді ми заснували проект "Школа бігу". Діє він з 3 липня і спрямований на людей без будь-якого спортивного минулого. Звичайна людина приходить до нас і починає вчитись, як в школі. Ми вчимося від правильного дихання до подолання півмарафонної дистанції", – розповіла Дана Антонишина.

Учасники та переможці півмарафону отримають призи та нагороди, надані меценатами та спонсорами.  

Нагадаємо, підготовка до "Франківського Півмарафону" триває вже два місяці. Ініціатори забігу вже влаштовували у місті яскраві події, серед яких костюмований, патріотичний, кольоровий забіги, а також спортивна фотосесія, зняли перший україномовний мотиваційний ролик та ін. Ще один відеоролик планують презентувати наступного тижня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: