fbpx

Цього року на Прикарпатті відремонтують п’ять мостів

Суспільство 15:37, 05.07, 2018

На автомобільних дорогах Прикарпаття є найбільше в країні мостових переходів та штучних споруд у розрахунку на 1 км, які часто разом із покриттям зазнають руйнувань внаслідок повеневих та зсувних процесів. Це викликає складність їх ремонту та експлуатації.

Загалом у віданні Служби автомобільних доріг області є 363 мости протяжністю 10,5 км, 10 із них недобудовані, знесені повінню. За два попередні роки відремонтовано 12 мостів. Відкрито відбудований міст на трасі Н-10 "Стрий – Мамалига", мости у Криворівні Верховинського, Раківці Богородчанського та Луці Городенківського районів, Татарові Яремчанської міськради, інформує прес-служба ІФ ОДА.

На 2018-й передбачено ремонт ще п’яти мостів, зокрема в Делятині. Цей міст унікальний тим, що проходить над річкою і залізницею та має кривизну в плані і профілі. Наразі розпочалися роботи із монтажу додаткових металевих опор та допоміжних балок. Такі конструкції не лише укріплять міст, а й сприятимуть його підйому на відповідну висоту. Роботи провадяться за розрахунками науковців кафедри автомобільних доріг НУ "Львівська політехніка" на замовлення Служби автомобільних доріг області за кошти з експлуатаційного утримання доріг.  

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: