fbpx

Цими вихідними на Прикарпатті пройде фестиваль волі "Оле Довбуш"

Культура 13:19, 19.08, 2014

Сьогодні, 19 серпня, організатори "Оле Довбуш" презентували програму фестивалю. Його проведуть 23-24 серпня, і це буде родинне свято із вогнищами, карпатськими наїдками та легендою, що ожила.

"Довбушфест – це тема для креативу, творчості, та новизна, що має привабити людей. Доба опришківства – невід’ємна частина героїки Європи, адже в кожній країні є власний Довбуш, тому розраховуємо, що свято стане близьким також іноземним туристам", – каже директор фестивалю Віля Чупак.

Головна атракція фестивалю – хода, що пройде середмістям. Вона складатиметься з трембітарів, народного оркестру, опришків, що їхатимуть верхи на конях та возах, передає "Галицький кореспондент".

Основне театралізоване дійство відбуватиметься на, як його називають в народі, Майдані революції – це площа перед ОДА, там спорудять сцену. В перший день фестивалю на сцені виступатимуть гурти: київський "Кому Вниз", івано-франківський "КораЛЛі" та ужгородський "308". Наступного дня зі сцени лунатимуть патріотичні пісні в дитячому виконанні. Буде і газда свята – символічний Олекса Довбуш, щоправда, хто буде Довбушем, організатори не зізнаються.  

В міському управлінні туризму переконані, що на фестиваль та відзначення Дня Незалежності України в Івано-Франківськ приїде понад 15 тисяч туристів. Володимир Устинський каже: "Довбушфест збільшить фестивальний туризм на Прикарпатті, адже він буде першим, вже на наступний тиждень відбудеться свято вина та винограду, а ще через тиджень – свято хліба".

Зважаючи на ситуацію в країні, бюджет Довбушфесту із 300 тисяч гривень скортили до 100 тисяч гривень, 30 тисяч гривень на облаштування сцени, інформаційну підтримку та оренду інвентаря виділили з міської казни, решту коштів – профінансували добродійники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: