fbpx

У Болехівському парку хочуть встановити двометровий паркан за 760 тисяч

Політика 11:19, 19.09, 2016

Члени екологічної комісії доручили управлінню екології та природних ресурсів області до сесійного засідання надати проектно-кошторисну документацію на утримання дендрологічного парку в Болехові, на яке міська рада просить 200 тис. грн.

З такою вимогою очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала виступила під час засідання комісії з питань екології і раціонального природокористування.

Галабала затребувала надати проектно-кошторисну документацію на утримання дендрологічного парку в Болехові, зокрема на встановлення паркану. Болехівська міська рада раніше отримала на цей об’єкт 500 тис. грн, в які входило виготовлення ПКД. На сьогодні площа парку 3 га, і станом на зараз залито 150 метрів паркану.

Ольга Галабала поцікавилась, куди витратили кошти:

"Ви на площу 3 га хочете зробити паркан за 760 тис. грн? Ви можете сказати, куди йдуть ці гроші?"

Заступник директора управління екології та природних ресурсів області Андрій Пліхтяк зазначив, що все згідно з проектно-кошторисною документацією, ці кошти дадуть змогу повністю завершити встановлення паркану. 

"Що передбачає проектно-кошторисна документація? Спорудження паркану? Ви можете нам її показати?" – запитала Галабала.

Андрій Пліхтяк так і не зумів надати відповіді, які ж роботи передбачені документацією, вартість яких аж 760 тис. грн. В результаті члени комісії прийняли рішення доручити до сесійного засідання надати цю необхідну документацію.

Нагадаємо, на комісії розглядалось питання Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016 №119-4/2016 "Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році". Болехівська міська рада звернулась з проханням виділити 200 тис. та спрямувати їх як субвенцію міському бюджету на збільшення видатків по природоохоронному заходу "Утримання об’єктів природо-заповідного фонду, утримання та впорядкування парку садово-паркового мистецтва місцевого значення "Арборетум".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: