fbpx

У Долині вирішили робити бальнеологічний курорт на основі соляної ропи

Суспільство 12:01, 15.02, 2016

В місті Долина Івано-Франківської області відбулись громадські слухання з обговорення проекту детального плану території під будівництво та обслуговування бальнеологічного туристично-оздоровчого комплексу по вулиці Оболонській.

Перед учасниками громадських слухань виступив міський голова Володимир Гаразд, який розповів про можливості й перспективи видобутку соляної ропи.

Заступник директора Державного підприємства "Науково-дослідний інститут галургії", завідувач гірничо-геологічною лабораторією Юрій Садовий відповів на всі запитання громади, які стосуватимуться видобутку соляної ропи.

Після бурхливих й активних обговорень мешканці старої частини міста одноголосно вирішили, що бальнеології в Долині бути, повідомили в прес-службі Долинської міської ради.

"За запевненнями науковців, місто має всі можливості стати успішною оздоровницею Прикарпаття, такою як Трускавець чи Солотвино. Бальнеологія принесе інвестиції, додаткові робочі місця і прибутки до бюджету", – йдеться у повідомленні.

Питання винесли на розгляд сесії Долинської міськради, яка відбувається сьогодні, 15 лютого. Ухвалення рішення радою дасть можливість отримати на впровадження проекту 2 мільйони гривень співфінансування державних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: